Τοπικά

Μειωμένη τιμή για ομπρελοκαθίσματα στις παραλίες του Δήμου Βόλου “Θ”

paralia

Μειωμένη κατά δυο ευρώ συγκριτικά με την περσινή περίοδο είναι φέτος η τιμή για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες του Δήμου Βόλου από ιδιώτες. Η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων για την έκδοση αδειών στο αρμόδιο Τμήμα Προσόδων του Δήμου Βόλου λήγει στις 31 Μαΐου, ενώ μετά την παρέλευσή της οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στην Κτηματική Υπηρεσία.

Σύμφωνα και με την απόφαση που έλαβε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για την ανανέωση της απόφασης απευθείας παραχώρησης με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, η τιμή για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων τη φετινή θερινή σεζόν θα ανέρχεται στα 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ πέρυσι η τιμή ανερχόταν στα 12 ευρώ.
Να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί στο Τμήμα Προσόδων του Δήμου Βόλου τέσσερις αιτήσεις για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων στις κοντινές παραλίες, ενώ για εκείνες των Δημοτικών Ενοτήτων οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται στα κατά τόπους γραφεία. Πέρυσι συνολικά είχαν κατατεθεί 15 αιτήσεις για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες των Αλυκών και του Αναύρου.
Οι άδειες δίνονται μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχουν στις παραλίες αυθαίρετες κατασκευές.
Σχετικά με τα έσοδα από την παραχώρηση των παραλιών σε ιδιώτες για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων, στις περιπτώσεις που οι αιτήσεις για την έκδοση αδειών έχουν κατατεθεί στο Τμήμα Προσόδων, το 70% λαμβάνει ο Δήμος και το 30% η Κτηματική Υπηρεσία, ενώ για εκείνες που κατατεθούν στην Κτηματική Υπηρεσία μετά την 31η Μαΐου, το ποσό θα μοιράζεται ισόποσα με τον Δήμο.

Αναλύσεις θαλασσινού νερού
Στο μεταξύ, με απόφαση του αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών Δημ. Πέγιου, που αναρτήθηκε χθες στη «Διαύγεια», αποφασίστηκε η ανάθεση στην επιχείρηση ENVIROLAB I.K.E-Γούναρης Αλέξ. της εργασίας δειγματοληψιών και μικροβιολογικών αναλύσεων σε 15 δείγματα θαλάσσιου νερού στις πολυσύχναστες παραλίες του ενιαίου Δήμου Βόλου.
Στο σκεπτικό της απόφασης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο αντιδήμαρχος έλαβε υπόψη την επείγουσα ανάγκη δειγματοληψιών και μικροβιολογικών αναλύσεων σε 15 δείγματα θαλάσσιου νερού και την προσφορά της επιχείρησης που κατατέθηκε στις 6 Μαΐου και ο Δήμος αναλαμβάνει πίστωση 369 € για το σκοπό αυτό.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το