Τοπικά

Μήνυμα του Δημάρχου Αλμυρού Β. Χατζηκυριάκου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αλμυρού θα λάβει κάθε δυνατό και αναγκαίο μέτρο για την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων, καθώς και για τη διασφάλιση της απροβλημάτιστης λειτουργίας των σχολικών υποδομών”, παρέχει ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος σε μήνυμά του με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινάει. Ένα ακόμη ορόσημο στα τόσα της μαθητικής ζωής. Για ορισμένους μαθητές το πρώτο σκαλί, για κάποιους άλλους το τελευταίο, για τους περισσότερους ένα επιπλέον βήμα στη σχολική διαδρομή.
Σε κάθε περίπτωση, θα κλείσει μέσα της όνειρα, σχέδια, αγωνίες, και κυρίως πολύ κόπο στο δύσκολο, μα πανέμορφο, ταξίδι για την κατάκτηση της γνώσης.

Κάθε χρόνο αυτή η ημέρα σηματοδοτεί και μια νέα αφετηρία, πλούσια σε προσδοκίες, απαιτήσεις και στόχους απ’ όλους και για όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Για την επιτυχή έκβαση αυτής της πορείας οι ευχές μας προς όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, εστιάζουν στο να εφοδιαστούν με ψυχική αντοχή, επιμονή, εργατικότητα και αγωνιστικότητα για την ευόδωση των στόχων τους.

Ευχόμαστε καταρχήν στους γονείς να συνεχίσουν να στηρίζουν τα παιδιά τους, με υπομονή και αισιοδοξία, με άπλετη κατανόηση και αγάπη και με τον μοναδικό τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν, ώστε να υποστηρίξουν τις ανάγκες και τις αγωνίες των παιδιών τους.

Απευθύνουμε επίσης θερμές κι εγκάρδιες ευχές σε όλους τους εκπαιδευτικούς για μια δημιουργική χρονιά. Να αφιερώσουν, όπως κάνουν κάθε χρόνο, τον καλύτερο εαυτό τους στο πολυσύνθετο και δημιουργικό έργο τους, που καλούνται να το υλοποιήσουν κάποιες φορές μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες, αλλά παρόλα αυτά η δική τους συμβολή παραμένει πολύτιμη και αναντικατάστατη για να μεταδώσουν τη σπίθα της μάθησης στις σχολικές τάξεις.

Τέλος, σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, ευχόμαστε να έχουν υγεία, δύναμη και να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να απολαύσουν το ταξίδι της γνώσης. Παράλληλα, να αποκομίσουν τα προσδοκώμενα οφέλη και τις δεξιότητες που θα τους οδηγήσουν στην εξέλιξη, στην πρόοδο και την ολοκληρωμένη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

Ο Δήμος Αλμυρού θα λάβει κάθε δυνατό και αναγκαίο μέτρο για την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων, καθώς και για τη διασφάλιση της απροβλημάτιστης λειτουργίας των σχολικών υποδομών στο μέτρο των δυνατοτήτων και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία, εύχομαι από καρδιάς μια εποικοδομητική, δημιουργική και τελεσφόρα σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη για όλους!!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το