Τοπικά

Μήνυμα της Ζ. Μακρή για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις και οι ραγδαίες εξελίξεις μετά τις δηλώσεις γυναικών, που βρήκαν το θάρρος να βγουν μπροστά και να αποκαλύψουν τις εμπειρίες τους, μας φέρνουν όλες και όλους αντιμέτωπους με μια σκληρή πραγματικότητα.

Καταστάσεις, που ίσως υποπτευόμασταν, φοβόμασταν, απευχόμασταν, εκρήγνυνται, καθημερινά, μπροστά στα μάτια μας και οι μαρτυρίες των θυμάτων ηχούν αποτρόπαια στα αυτιά μας και τσακίζουν τις αισθήσεις μας.

Και όμως , μπροστά σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα, πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και, από τη μια, να φροντίσουμε οι θύτες να αποκαλυφθούν, οι πράξεις τους να ξεσκεπαστούν και να τιμωρηθούν, και, από την άλλη, να υποστηρίξουμε τα θύματα και τις οικογένειές τους, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία, να δυναμώσουμε τη στάση μας απέναντι στην έμφυλη βία.

Κορίτσια, κοπέλες, γυναίκες είναι οι πρωταγωνίστριες ανομολόγητων δραμάτων, που σοκάρουν την κοινή γνώμη και δοκιμάζουν την ηθική, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά.

Και φτάνει μια στιγμή που μια γυναίκα βρίσκει το θάρρος να μιλήσει.

Μετά από χρόνια βασανιστικής σιωπής τα στόματα ανοίγουν, η φωνή λυτρώνει, η κοινωνία μαθαίνει και τίποτα δε θα είναι ξανά το ίδιο.

Γιατί οι φωνές αυτές μπορούν και θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Ας δώσουμε στις φωνές την ευκαιρία να ακουστούν

Ας σταθούμε δίπλα σε εκείνες, που θα βρουν το κουράγιο να μιλήσουν

Ας βοηθήσουμε, όσες διστάζουν, να βρουν τη δύναμη να ζητήσουν βοήθεια

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, μια παγκόσμια μάστιγα που απαιτεί πράξεις, κοινή αποδοκιμασία και κατακραυγή, μηδενική ανοχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το