Ελλάδα

Μήνυση Γκλέτσου κατά Βαρουφάκη

newego_LARGE_t_1101_54537351

Να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη για παραβίαση του νόμου που αφορά στην έκθεση του ελληνικού κράτους σε κίνδυνο αντιποίνων, ζητεί ο επικεφαλής του κόμματος «Τελεία» και δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στην πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά του, ο κ. Γκλέτσος κατηγορεί τον πρώην υπουργό ότι κινήθηκε με δόλο, διαταράσσοντας τις σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών τονίζει ότι «με την εξαιρετικά δυσμενή του συμπεριφορά κινούμενος από δόλο ή βαριά αμέλεια εξέθεσε το ελληνικό κράτος και τους πολίτες του σε αρνητική συμπεριφορά τρίτων κρατών και σε λήψη οικονομικών μέτρων εναντίον της χώρας και με τις ενέργειές του διατάραξε τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας τεράστια βλάβη στην οικονομική ζωή της Ελλάδας και βλάπτοντας απόλυτα και αναντίρρητα τα νόμιμα συμφέροντα της χώρας μας».

Ο δήμαρχος Στυλίδας αναφέρεται στις ενέργειες του κ. Βαρουφάκη αλλά και στη συμπεριφορά που επέδειξε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

«Η συμπεριφορά του μηνυόμενου προκάλεσε τη διατάραξη των σχέσεων με τα υπόλοιπα φιλικά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία μαζί με τη χώρα μας αποτελούν Οικονομική και Πολιτική Ένωση ιδιαίτερα σημαντική για τα συμφέροντα της χώρας μας και παράλληλα λόγω μη επίτευξης συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους -παρόλες τις δεσμεύσεις, τα ψέματά του, τις αντιφάσεις του και τις διαψεύσεις του- και λόγω του κλίματος δυσπιστίας που ο ίδιος με τις ενέργειές του “καλλιέργησε” απέναντι στη χώρα μας, η Ελλάδα οδηγήθηκε σε πολύ μεγάλη, πρωτοφανή για την ιστορία της οικονομική καταστροφή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το