Οικονομία

Μήνυμα από Μοσκοβισί: Θα χρειαστούν και άλλα μέτρα μετά τα προαπαιτούμενα

moskovici_4.10_708

Τα προαπαιτούμενα δεν αρκούν, θα χρειαστούν και άλλα μέτρα. Αυτό το σαφές μήνυμα έστειλε ο Πιερ Μοσκοβισί προς την Αθήνα και θα το μεταφέρει και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup της Δευτέρας.

«Χρειαζόμαστε νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων που εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών, εμπροσθοβαρή μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα, παροχή βοήθειας στις ελληνικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και να βελτιώσουμε το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα» δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος για οικονομικά θέματα, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

«Πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση για όλους, καθώς όσο πιο γρήγορα ψηφιστούν και εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος, τόσο πιο αποτελεσματικά θα συνεχίσει το πρόγραμμα», είπε ακόμη ο κ. Μοσκοβισί, που υπογράμμισε την επιμονή στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και στην ψήφιση των επόμενων βημάτων της συμφωνίας τις προσεχείς εβδομάδες.

«Οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για το μέλλον της χώρας», τόνισε για μία ακόμη φορά ο Πιερ Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι υπάρχει πολλή δουλειά και καθόλου χρόνος για χάσιμο.

Σε ό,τι αφορά το πώς θα εμπνεύσει η Ελλάδα εμπιστοσύνη στις αγορές και να ανακτήσει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, σημειώνει ότι ο καλύτερος τρόπος είναι η κυβέρνηση να επιδείξει εμπράκτως την ετοιμότητα και ικανότητά της να ολοκληρώσει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που συμφώνησε.

Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δήλωσε ότι περιμένει πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος Οκτωβρίου, η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν το τέλος του χρόνου.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το