Κόσμος

Μικρή Μαντλίν: «Η υπόθεση μπορεί να λυθεί μέσα σε μια εβδομάδα»

Ενας φημισμένος εμπειρογνώμονας, ο δρ. Μαρκ Πέρλιν, εμφανίζεται βέβαιος πως θα μπορούσε να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, με την προϋπόθεση η αστυνομία να δώσει στη δημοσιότητα δείγματα DNA που έχει συλλέξει από την υπόθεση.
Το μικρό κορίτσι αγνοείται από το 200, έκτοτε η αστυνομία έχει συλλέξει πολλά κρίσιμα στοιχεία DNA για την υπόθεση, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του κοριτσιού που συγκλόνισε την Βρετανία.
Ο δρ. Πέρλιν θεωρεί ότι η ειδική ομάδα ερευνών του Πίτσμπουργκ μπορεί να λύσει την υπόθεση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αρκεί η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Επιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου(FFS) να δημοσιεύσει τα 18 δείγματα DNA που διαθέτει από την έρευνα.

«Νομίζω ότι η FSS δημιούργησε αξιόπιστα δεδομένα DNA και οι μέθοδοι τους ήταν αποδεδειγμένες εργαστηριακές μέθοδοι, μερικές από τις οποίες μάλιστα, καινοτόμες. Αλλά δεν ήξεραν πώς να ερμηνεύσουν σωστά τα δεδομένα», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας στην Daily Star.
«Ανάλογα με τα στοιχεία, θα χρειαστούμε μία έως δύο εβδομάδες αφού θα το λάβουμε, προκειμένου να δώσουμε μια αρχική προκαταρκτική έκθεση», συμπλήρωσε ο δρ. Πέρλιν που θέλει να βοηθήσει στην έρευνα, χωρίς ακόμα να έχει λάβει κάποια απάντηση από την Μητροπολιτική Αστυνομία.
Η Αγγλίδα Μαντλίν ΜακΚαν εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαΐου του 2007 από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ, της Πορτογαλίας, σε ηλικία τριών ετών. Η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να λύσει το μυστήριο 12 χρόνια μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το