Τοπικά

Μηχανοσυνθέτες αεροσκαφών με επαγγελματικές προοπτικές

 

Στους δεκαπέντε ανέρχονται οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Μηχανοσυνθέτες αεροσκαφών» που εδώ και λίγο καιρό εργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθητείας» στο 307 ΠΕΒ στο Στεφανοβίκειο, όπου βρίσκονται και τα ελικόπτερα. Και είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται πρόγραμμα μαθητείας για τη συγκεκριμένη ειδικότητα στο 307 ΠΕΒ.
Ανάμεσα στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και το 307 ΠΕΒ έχει αναπτυχθεί μια πολύ γόνιμη συνεργασία που κεφαλαιοποιείται και από τη λειτουργία εδώ και λίγα χρόνια της ειδικότητας «Μηχανοσυνθέτες Αεροσκαφών» η οποία περιλαμβάνεται στον μηχανολογικό τομέα του σχολείου.
«Οι απόφοιτοι της ειδικότητας ανέρχονται στους 30 περίπου εκ των οποίων οι μισοί συμμετέχουν στο πρόγραμμα μαθητείας, κάποιοι έχουν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μερικοί υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία» ανέφερε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Κόκκινος.
Φέτος υλοποιείται για πέμπτη φορά η «Μαθητεία» με την οποία απόφοιτοι εργάζονται σε επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τέσσερις μέρες, ενώ τη μία μέρα κάνουν μάθημα στο σχολείο.
«Η «Μαθητεία» είναι ένα σχολείο μέσα στο σχολείο με πολλές ευκαιρίες και υποχρεώσεις» ανέφερε ο κ. Κόκκινος και συμπλήρωσε πως «στο σχολείο μας έχουμε 30 απόφοιτους από τις ειδικότητες των μηχανικών οχημάτων, των κομμωτών και των μηχανοσυνθετών αεροσκαφών που συμμετέχουν στη «Μαθητεία», έναν θεσμό που στην υπόλοιπη Ευρώπη ισχύει από τη δεκαετία του ’60. Πάντως και φέτος οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου μας είναι ενθουσιασμένοι με τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Ευκαιρίες για εργασία

Αναφερόμενος στην ειδικότητα των «μηχανοσυνθετών αεροσκαφών» είπε πως οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν τόσο στον ελληνικό στρατό όσο και στον ιδιωτικό τομέα, για παράδειγμα σε εταιρείες που ενισχύουν με εξοπλισμό την ελληνική αεροπορία. Αυτή τη στιγμή δεκαπέντε απόφοιτοι που ολοκλήρωσαν την ειδικότητα «μηχανοσυνθέτες αεροσκαφών» εργάζονται στο 307 ΠΕΒ (πρώην ΤΣΥΑΥ) στο Στεφανοβίκειο με τα ελικόπτερα. Η απασχόλησή τους θα είναι για εννιά μήνες. Με τον διοικητή του 307 ΠΕΒ είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία, ενώ πολύ καλή συνεργασία έχουμε και με τον σύλλογο εργαζομένων πολιτικών υπαλλήλων του στρατοπέδου».
Παράλληλα ανέφερε πως πρόσφατα βγήκε μια προκήρυξη για ΕΠΟΠ στους μηχανοσυνθέτες αεροσκαφών, αλλά παρά το υψηλό ενδιαφέρον δεν μπόρεσαν να εισαχθούν οι περισσότεροι, γιατί η γνώση της αγγλικής γλώσσας ήταν απαραίτητη. Πάντως με το πτυχίο της ειδικότητας που διαθέτουν, έχουν κάνει ήδη το πρώτο βήμα, καθώς δεν υπάρχει προκήρυξη ειδικότητας για το δημόσιο που να μη χρειάζεται πτυχίο.
Το σχολείο θα επιδιώξει να επεκτείνει τη συνεργασία και με την 111ΠΜ και εταιρείες που δραστηριοποιούνται με υλικό για αεροπλάνα, προκειμένου να ενεργοποιηθούν απόφοιτοι στο πλαίσιο της «Μαθητείας».
Ο κ. Κόκκινος υπογράμμισε την πολύ καλή απορρόφηση που έχουν στην αγορά εργασίας οι απόφοιτοι μηχανοσυνθετών αεροσκαφών. Ενδεικτικά θα μπορούσαν να εργαστούν και στα πολιτικά αεροδρόμια, αλλά και σε εταιρείες που ασχολούνται με υλικά, όπως τη συναρμολόγηση των αεροπορικών κινητήρων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νταντάδες της γειτονιάς: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα

Άνοιξε η πλατφόρμα ntantades.gov.gr προκειμένου να καταθέσουν αίτηση οι γονείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο…

23 Νοεμβρίου 2023

Κορωνοϊός: Στους 27 οι νέοι θάνατοι και 42 οι διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

Στους 27 είναι οι θάνατοι από Covid - 19 την τελευταία εβδομάδα ενώ οι διασωληνωμένοι…

23 Νοεμβρίου 2023

«Σήμερα θα γινόσουν 40 χρονών» – Συγκινεί ο αδερφός του Παντελή Παντελίδη ανήμερα των γενεθλίων του

Σήμερα, 23 Νοεμβρίου, ο Παντελής Παντελίδης θα γιόρταζε τα 40ά γενέθλιά του και ο ένας…

23 Νοεμβρίου 2023

Παρέμβαση του ΥπΑΑΤ στην παρουσίαση της 1ης αναφοράς της HVA για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας

Την ανάγκη θωράκισης του πρωτογενούς τομέα απέναντι στην κλιματική κρίση, της οποίας την ένταση και…

23 Νοεμβρίου 2023

Πιάνουν δουλειά

Πιάνουν δουλειά οι 15 εποχικοί υπάλληλοι στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, οι οποίοι θα απασχοληθούν με…

23 Νοεμβρίου 2023

93 Αυγούστου…

«93 Αυγούστου» είναι το μότο της Fraport, ώστε να δοθεί έμφαση πως το καλοκαίρι στην…

23 Νοεμβρίου 2023