Τοπικά

Μιχ.Μιτζικός: “Δεν υπάρχει άδεια για αιολικά πάρκα στο Νότιο Πήλιο από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας”

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνουν αιολικά πάρκα στην περιοχή και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον περασμένο Δεκέμβριο» ήταν χθες η τοποθέτηση του δημάρχου Μιχ. Μιτζικού, στα όσα είδαν προχθές το φως της δημοσιότητας σχετικά με την έγκριση αδειών παραγωγής σε δύο σταθμούς αιολικής ενέργειας στο Νότιο Πήλιο συνολικής ισχύος 6 μεγαβάτ από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Ο κ. Μιτζικός είχε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Σπ. Δεσύλλα, δίνοντάς του εντολή να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει η σχετική έγκριση από τη ΡΑΕ. «Δεν γνωρίζουμε ούτε έχουμε βρει κάποια σχετική απόφαση στη «Διαύγεια» και δεν καταλαβαίνουμε πώς βγήκε στον «αέρα» η είδηση για τις δυο άδειες για αιολικά πάρκα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζικός, για να προσθέσει πως «ούτε το Δασαρχείο γνωρίζει κάτι σχετικό».

Από την πλευρά του ο κ. Δεσύλλας ανέφερε πως «από την έρευνα που έκανε αρμοδίως δεν βρήκε κάποια απόφαση σχετικά με άδειες αιολικών πάρκων, για να τις προσβάλει δικαστικά ή να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα. Θα συνεχίσουμε τη διερεύνηση του θέματος» συμπλήρωσε.
Να αναφερθεί ότι τον Μάρτιο ο Δήμος Νοτίου Πηλίου απέστειλε έγγραφο στους αρμόδιους φορείς ζητώντας να λάβουν υπόψη τους την αντίθετη άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λειτουργία αιολικών πάρκων, καθώς και να μην υπάρξει έγκριση καμίας νέας σχετικής άδειας και μελέτης.
«Είμαστε αντίθετοι στα αιολικά πάρκα τόσο στις Αφέτες όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όπως έχουμε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή μας και στην ύπαρξη ιστού εταιρείας για μετρήσεις» επισήμανε ο κ. Μιτζικός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το