Πολιτισμός

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ιστορία, στο χορό και στο τραγούδι

O Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πορταριάς «Το Ορμίνιον», ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Ν. Μαγνησίας, ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου και ο Χορευτικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στην ιστορία, στο χορό και στο τραγούδι!
Τα παραδοσιακά  τραγούδια αφορούσαν πραγματικά γεγονότα, ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή, όπου ο πόνος ή η χαρά ήταν τόσο έντονα που το τραγούδι και ο χορός ήταν το καλύτερο μέσο για να το εκφράσουν, να το μεταδώσουν, να το ξεπεράσουν, να το δαμάσουν ή να το εξυψώσουν.

Ποια είναι αυτά τα τραγούδια; Για ποιους και από ποιους γράφτηκαν; Πώς ο πόνος και η χαρά έπλεξε το κουβάρι της παραδοσιακής μας μουσικής και του παραδοσιακού χορού;

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 22 Απριλίου στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου. Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε μια διαφορετική μουσικοχορευτική παράσταση πλαισιωμένη με θεατρικό δρώμενο την Κυριακή 22 Απριλίου στις 8μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Η παράσταση πλαισιώνεται από ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής αποτελούμενη απ’ τους: Κερασιώτη Νίκο, Μπαρμπή Φανή, Πελέχρα Στέργιο, Δασκαλόπουλο Χρήστο, Μούτο Κωνσταντίνο, Κανδήλα Απόστολο και Λύτρα Αναστασία. Στην αφήγηση η Αυγή Τσαγκαροπούλου ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το