Τοπικά

Μια κουζίνα που σερβίρει… αλληλεγγύη – Εκδήλωση από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου “Θ”

20160111_193601

Την υπεύθυνη της κουζίνας αλληλεγγύης η οποία λειτουργεί αδιάλειπτα από το 2010, τίμησε χθες σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Παρκ το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, όπου παράλληλα έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία των μελών του, των φίλων του και φορέων της περιοχής.
Όπως έχει καθιερωθεί, κάθε χρόνο στην πρώτη αυτή εκδήλωση του έτους, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, που το 2015 συμπλήρωσε 95 χρόνια ζωής, τιμά γυναίκες-προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής του Βόλου ή της ευρύτερης περιοχής μας, που διακρίθηκαν για το έργο τους και συνέβαλαν άμεσα ή έμμεσα στην πρόοδο του τόπου μας ή στην ανακούφιση συνανθρώπων μας.
Έτσι χθες το Λύκειο τίμησε την εθελόντρια και συντονίστρια της οργάνωσης κουζίνα αλληλεγγύης κ. Aγγελική Ιωαννίτη, που μέσα από την καθημερινή της δράση και τον αγώνα της δίνει ένα ηχηρό παράδειγμα ανθρωπιάς και αγάπης προς το συνάνθρωπο.
Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Μαρία Σπανού τόνισε χαρακτηριστικά πως η κουζίνα αλληλεγγύης σερβίρει όλα αυτά τα χρόνια αλληλεγγύη θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αναδείξει την προσφορά της κ. Ιωαννίτη.

20160111_193834
Όπως τονίστηκε από το Λύκειο Ελληνίδων «η αυτό-οργανωμένη συγκεκριμένη δομή αλληλεγγύης που λειτουργεί με έδρα την οδό Κοραή 90 (απέναντι ακριβώς από το Λύκειο) αποτελεί έναν από τους λίγους οδηγούς αντίστασης κατά της εξαθλίωσης και ένα «φυτώριο» σχέσεων εμπιστοσύνης, μακριά από λογικές εξάρτησης και φιλανθρωπίας. Ένας οδηγός που μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο με άλλο μάτι και περισσότερη αισιοδοξία».
Η Αγγελική Ιωαννίτη γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Έζησε στην Αθήνα και στον Καναδά και από το 1980 και μετά ζει στο Βόλο. Είναι μέλος του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης του Νομού Μαγνησίας, μια ένωση πολιτών που δραστηριοποιείται στον τομέα της συνεργατικής και αλληλέγγυας οικονομίας και από το 2013 είναι η συντονίστρια του δικτύου.
Η ίδια ανέφερε πως οι διακρίσεις σε κάνουν πιο δυνατό και υπεύθυνο για να συνεχίσεις την εθελοντική δράση. Και η κουζίνα αλληλεγγύης αποτελεί ένα συνεχή αγώνα για την φιλανθρωπία.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «ξεκινήσαμε με μια κατσαρόλα και τώρα δίνουμε καθημερινά 100 μερίδες φαγητό σε απόρους, ενώ προσφέρουμε και δεκατιανό σε 53 μαθητές».
Μάλιστα η κ. Ιωαννίτη υπογράμμισε πως στόχος για το 2016 είναι η εύρεση ενός πολυχώρου, όπου οι άποροι εκτός από το φαγητό θα μπορούν να κάνουν μεταξύ άλλων και μπάνιο και να καλύπτουν και άλλες ανάγκες της καθημερινότητας.
Ταυτόχρονα, στην πρώτη αυτή εκδήλωση του 2016, το Λύκειο έκανε τιμητική αναφορά στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των προηγούμενων διοικήσεων, της τελευταίας δεκαπενταετίας, τις εθελόντριες που και με τη δική τους συμβολή προχώρησε το έργο του ιστορικού σωματείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το