Τοπικά

Μέτωπο διαμαρτυρίας για την υπόθεση Στ. Μολόχα

DSC00003

Τη διαμαρτυρία τους για την κλήτευση του μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας Στ. Μολόχα, ως μάρτυρα σε προανακριτική διαδικασία, εξέφρασαν σήμερα εκπρόσωποι αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Χαρακτήρισαν αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική την ενέργεια αυτή της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τηρηθεί η νομοθεσία και δεν υπάρχει ούτε εισαγγελική παραγγελία.
Όπως εξήγησε ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Στ. Ντούρος, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου ο Στ. Μολόχας δέχτηκε κλήση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, να καταθέσει ως μάρτυρας, χωρίς να ενημερωθεί για ποιο γεγονός και χωρίς να γνωρίζει αν υπάρχει εισαγγελική παραγγελία. «Πρόκειται για αυθαίρετη και παράνομη συμπεριφορά της αστυνομίας και για προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, η οποία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Δεν αφορά μόνο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά είναι ένα ζήτημα που αφορά όλο τον κόσμο του αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος ο Στ. Μολόχας, διερωτήθηκε γιατί δεν αναγράφεται στην κλήτευση για ποια υπόθεση γίνεται προανάκριση και υποστήριξε ότι «όπως με τις Σκουριές, έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση, προσπαθεί η Αστυνομία να στήσει υποθέσεις».
Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι του Στ. Μολόχα κατέθεσαν εξώδικο για το θέμα αυτό και προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία για τον τρόπο που έγινε η κλήτευση.
Στη συνέντευξη μίλησαν επίσης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Η. Προσήλια, η οποία κατήγγειλε τις τακτικές και μεθοδεύσεις που στοχοποιούν αγωνιστές, εκ μέρους του ΕΕΚ ο Ι. Χατζηγιάννης και ο Α. Ξηρομερίτης από τη Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το