Αθλητισμός

Μετέχουν σε… μαραθώνιο ΟΕΑ/ΝΑΒ και ΝΟΒΑ – Το Πανελλήνιο κωπηλασίας αρχίζει σήμερα και τελειώνει Κυριακή

Περισσότερο με…. μαραθώνιο μοιάζει το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας, αφού εξαιτίας του κορωνοϊού διεξάγεται εξ ολοκλήρου σε μια φάση από σήμερα μέχρι την Κυριακή περιλαμβάνοντας όλες τις κατηγορίες ανδρών-γυναικών, Α-Γ ελ. βαρών , Α-Γ κάτω των 23, εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων. Τον Βόλο εκπροσωπούν οι ΟΕΑ/ΝΑΒ και ΝΟΒΑ με συνολικά 48 αθλητές.
Με τη συμμετοχή 458 αθλητών από 29 σωματεία όλης της χώρας αρχίζει σήμερα Τετάρτη στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά το 86ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Την πόλη μας θα εκπροσωπήσουν ο ΟΕΑ/ΝΑΒ και ο ΝΟΒΑ.
Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ φιλοδοξεί να διατηρηθεί στα υψηλότερα στρώματα της ελληνικής κωπηλασίας. Θυμίζουμε ότι το 2017 ήταν πρώτος στον πίνακα μεταλλίων, ενώ πέρσι κατέλαβε την 3η θέση τόσο στη βαθμολογία, όσο και στα μετάλλια.
Αρχιπροπονητής είναι ο Σίμος Σάμιος και η αποστολή είναι πολυπληθής, καθώς απαρτίζεται από 33 αθλητές και αθλήτριες. Μάλιστα ο αριθμός αυτός είναι ο τρίτος μεγαλύτερος απ’ όλες τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος.

Από την άλλη πλευρά ο ΝΟΒΑ θα συμμετάσχει με 15 αθλητές και αθλήτριές του σε 12 αγωνίσματα του προγράμματος. Την αποστολή συνοδεύουν οι έφοροι του τμήματος κωπηλασίας Κωνσταντίνος Χρηστομάνος, Μανώλης Μπρουσοβάνας και οι προπονητές Ευθύμης Τζούνης, Κώστας Καμμένος και Νίκος Σκιαθίτης.
Ο πρόεδρος του ομίλου, Χαράλαμπος Τσουκαλάς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλη η αθλητική οικογένεια του ΝΟΒΑ απευθύνουν τις ευχές τους για καλή επιτυχία και διακρίσεις στους αθλητές και τις αθλήτριες του κωπηλατικού τμήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων και δικαίωμα εισόδου στο κωπηλατοδρόμιο θα έχουν εκτός τους αθλητές, οι προπονητές, οι συνοδοί, οι διαιτητές, τα μέλη της Ομοσπονδίας και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι. Άπαντες έχοντας προσκομίσει τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα προκειμένου να συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα εισόδου.

Τα μέτρα θα είναι αυστηρά από την είσοδο του Κωπηλατοδρομίου αφού όλοι θα περνούν από θερμομέτρηση και θα φέρουν τη διαπίστευσή τους μαζί ενώ στις κερκίδες και στους κλειστούς χώρους η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.
Λόγω της υποχρεωτικής απαγόρευσης εισόδου στο κοινό η Κωπηλατική Ομοσπονδία προχώρησε στην κάλυψη του αγωνιστικού προγράμματος μέσω Live Stream από το YouTube μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΟΦΝΣ www.kopilasia.gr για τις τέσσερις πρώτες ημέρες του πρωταθλήματος από σήμεραΤετάρτη ως και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή, τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα των τελικών της κατηγορίας ανδρών-γυναικών, θα καλυφθεί από τη δημόσια τηλεόραση και την συχνότητα της ΕΡΤ Sports προκειμένου η κωπηλασία και οι προσπάθειες όλων των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών να μπουν για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια στα σπίτια όλης της Ελλάδας αλλά και να φτάσουν μέσω δορυφόρου σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα των αγώνων
Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος είναι το ακόλουθο:
ΤΕΤΑΡΤΗ 22/7: 07:30-10:45 Προκριματικοί και Επαναληπτικοί Παίδων-Κορασίδων.
ΠΕΜΠΤΗ 23/7: 07:30-13:30 Ημιτελικοί, τελικοί Παίδων-Κορασίδων και Προκριματικοί Ανδρών-Γυναικών και Κάτω των 23.
ΠΕΜΠΤΗ 23/7: 17:30-19:00 Προκριματικοί Εφήβων-Νεανίδων.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/7: 08:00-11:30 Επαναληπτικοί Ημιτελικοί Εφήβων-Νεανίδων
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/7: 08:55-13:30 τελικοί Εφήβων-Νεανίδων
ΚΥΡΙΑΚΗ 26:7: 08:30-13:30 τελικοί Ανδρών-Γυναικών Α-Γ Ελ. Βαρών

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το