Τοπικά

«Μεταξύ Γυναικών»: Η ομάδα στο Facebook που μετρά πάνω από 5.000 μέλη

Η ομάδα ονομάζεται «Μεταξύ Γυναικών» και μπορεί κάποια γυναίκα να την αναζητήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για μια ομάδα που απαρτίζεται αποκλειστικά από γυναίκες, επιχειρηματίες, εργαζόμενες, μαμάδες κ.λπ. Η ομάδα μετρά πάνω από 5.000 μέλη και άρχισε πριν 7 περίπου χρόνια στο facebook, με άλλη μορφή, για να καταλήξει στη σημερινή της, που είναι κυρίως συμβουλευτική και με γυναικεία θέματα. Με λίγα λόγια μια ομάδα μεταξύ γυναικών…

Η ομάδα «Μεταξύ Γυναικών» έχει σήμερα πάνω από 5.000 μέλη από όλο το φάσμα της κοινωνίας. Άρχισε πριν 7 χρόνια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με ό,τι έχει σχέση με τον ρόλο της μαμάς, αλλά πλέον έχει κάνει στροφή σε γυναικεία θέματα. Την ομάδα στο facebook «τρέχουν» οι Χριστίνα Τόγκρους, Νικολέττα Ποδάρα, Βέρα Κιζιρίδη, Άρτζυ Λίτρα, Κυριακή Στεφανίδη και Βάσω Σταμπολίδου.

Κυριακή Στεφανίδη
Χριστίνα Τόγκρους

Η Χριστίνα Τόγκρους σημείωσε πως «η ομάδα «Μεταξύ Γυναικών» έχει περίπου 5.000 μέλη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία γίνονται αποδεκτά με πολλή προσοχή». Η ομάδα έχει μεγάλο ιστορικό. «Άρχισε πριν 7 χρόνια, αλλά το αντικείμενό της είχε περισσότερο σχέση με τις μαμάδες και με κοινωνικά θέματα που αφορούσαν στα παιδιά. Είχε να κάνει με συμβουλευτική κυρίως, βάσει των εμπειριών, και τα παιδιά μας ήταν αυτά που μας παρακίνησαν στην ουσία στη δημιουργία της ομάδας. Τώρα η ομάδα «ασχολείται» με πιο γυναικεία θέματα», επισήμανε η Νικολέττα Ποδάρα. Η Χριστίνα Τόγκρους σημείωσε πως «επειδή κάποια κορίτσια ήθελαν να μπουν στην ομάδα και δεν ήταν μαμάδες, κάναμε τη στροφή. Η ομάδα έγινε πιο παρεΐστικη, με θέματα πιο κοινωνικά ή αστεία. Όπως για παράδειγμα να βγει χιούμορ μέσα από ένα live, που θα «ανεβάσω», διότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη στον κόσμο να γελάσει. Ή ακόμα να δείξω κάποια πράγματα από τη δουλειά μου, για παράδειγμα ένα μακιγιάζ. Ή να «κράξω» την κοινωνία και να σχολιάσω τα τεκταινόμενα». Από την πλευρά της η Νικολέττα Ποδάρα ανέφερε ότι στην ομάδα υπάρχουν γιατροί, που βοηθάνε πολλές φορές τις γυναίκες-μέλη με συμβουλές. «Όταν μια μαμά έχει «πελαγώσει» και δεν ξέρει πώς να βοηθήσει το παιδί της, υπάρχουν αρκετές συμβουλές από ειδικούς. Και δεν μιλάμε μόνο στο παιδιατρικό κομμάτι. Υπάρχουν πνευμονολόγοι, γυναικολόγοι κ.λπ., σχεδόν όλη η γκάμα των γιατρών».

Νικολέττα Ποδάρα

Η Νικολέττα Ποδάρα πρόσθεσε πως «η ομάδα μας είναι καθαρά συμβουλευτική και βοηθητική. Ό,τι έχω εγώ και δεν το έχει η άλλη, θα της το δωρίσω», σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. «Ο κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Για αυτό στην ομάδα υπάρχουν πολλά δώρα και πολλοί διαγωνισμοί, διότι ο κόσμος το έχει ανάγκη και ήταν κάτι που το κυνηγούσε», επισήμανε. Η Χριστίνα Τόγκρους ανέφερε πως «την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας το ξεκαθάρισμα στο σπίτι μου, έδωσα τα δύο καρότσια, ένα ριλάξ, δύο καθισματάκια φαγητού, ρούχα κ.λπ., τα οποία πήραν μαμάδες του Βόλου, οι οποίες τα είχαν ανάγκη. Η μία κυρία μάλιστα είναι έγκυος στο τέταρτο παιδί», συμπληρώνοντας «ό,τι δεν χρειάζεται η μία γυναίκα, τα δίνει σε άλλη, η οποία δεν μπορεί να τα έχει, λόγω οικονομικής στενότητας».

Βέρα Κιζιρίδη

Πολλές φορές η ομάδα μάζεψε και δώρισε τρόφιμα σε οικογένειες, που τα έχουν ανάγκη. Επίσης πραγματοποιούνται συμβουλευτικές συναντήσεις. «Κάνουμε πολλά μέσω μηνυμάτων, κάτι σαν συμβουλευτικές συναντήσεις. Για παράδειγμα κάποια έχει πρόβλημα, με την ομάδα να τηλεφωνεί σε φορείς και οργανισμούς, ώστε να έρθουν σε επαφή, για να τη βοηθήσουν», δήλωσε η Νικολέττα Ποδάρα.

«Η ασχολία αυτή είναι χρονοβόρα, διότι πρέπει να μιλάς με όλα τα μέλη, που έχουν κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν πολλά προσωπικά μηνύματα. Αυτό που κάνουμε, μεταξύ άλλων, είναι να «ανεβάσουμε» το μήνυμα στην ομάδα, χωρίς να φαίνεται το όνομα, ώστε να βρεθεί λύση», εξήγησε. Η Χριστίνα Τόγκρους μίλησε για ένα πολύ δύσκολο κομμάτι. «Υπάρχουν μέλη, που δεν είναι και πολύ ευγενικά και πρέπει να κρατήσεις μια ισορροπία», τόνισε, για να καταλήξει λέγοντας πως «αν δεν είμασταν τόσο αυστηρές στην επιλογή των μελών, σήμερα ίσως να είχαμε πάνω από 20.000 γυναίκες στην ομάδα. Τον μήνα δεχόμαστε 300 αιτήματα και ζήτημα είναι αν εγκρίνουμε τα 15».

Βάσω Σταμπολίδου
Άρτζυ Λίτρα
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το