Κατηγορίες: Τοπικά

Μεταστεγάζεται στην ανακαινισμένη πτέρυγα η Β’ Παθολογική του Νοσοκομείου Βόλου (photos)

Εγκαινιάστηκε σήμερα η ανακαινισμένη παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου, όπου θα μεταστεγαστεί άμεσα η Β’ Παθολογική Κλινική ενώ σε 20 μέρες θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν στην ίδια πτέρυγα και οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και της Μονάδας Χημειοθεραπείας. Την ικανοποίησή του για την απόδοση σε χρήση των νέων χώρων, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία από το παλιό κτίριο της Β’ Παθολογικής, όπου νοσηλεύτηκε η μητέρα του, εξάροντας την αυτοθυσία και τον επαγγελματισμό γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που παρά τις δύσκολες συνθήκες, όπως είπε, προσέφεραν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. “Οι γιατροί των νοσοκομείων της Περιφέρειάς μας δεν γιατρεύουν μόνο την ασθένεια αλλά και τον ασθενή, γιατί είναι πολύ καλοί άνθρωποι” επισήμανε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λάζαρος Μακρής.

Το έργο, προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και κατασκευάστηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ, ολοκληρώνεται με την λειτουργία της μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και της μονάδας Χημειοθεραπείας. Αμέσως μετά ξεκινά το μεγάλο έργο για την ανακατασκευή της παλιάς πτέρυγας που θα στεγάσει τον ψυχιατρικό τομέα ενηλίκων, εφήβων και παιδιών, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε οτι στα τέλη Φεβρουαρίου εγκαθίσταται και ο νέος αξονικός τομογράφος. “Το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Περιφέρειας είναι να προμηθευτούν όλα τα Νοσοκομεία τον απαραίτητο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 50 εκ. Ευρώ, που έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του 2015 και να μην χάσουμε ούτε ένα ευρώ” τόνισε ο Περιφερειάρχης.


Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κωνσταντίνος Καραμπάτσας επισήμανε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, σε όλα τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού, ενώ στο τέλος Φεβρουαρίου θα έχει παραληφθεί και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ για τις διάφορες κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου. “Επομένως η περίοδος αυτή του ΕΣΠΑ κλείνει με ταχύτατους ρυθμούς. Ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία. Έχω την ακράδαντη πεποίθηση ότι κάθε επένδυση στη δημόσια υγεία, συνιστά την πιο παραγωγική εθνική επένδυση για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του”, τόνισε ο κ. Καραμπάτσας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στη Λαρίσης – photos

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στη Λαρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε άνδρας…

24 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Με λούτρινα και παιχνίδια περιμένουν στα νοσοκομεία τα παιδάκια που κρατούνταν όμηροι και απελευθερώθηκαν

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται σήμερα στο Ισραήλ, όπου επιστρέφουν οι 13 όμηροι που κρατούσε η Χαμάς. Ανάμεσά τους βρίσκονται…

24 Νοεμβρίου 2023

Παιδική πορνογραφία: Στα χέρια της αστυνομίας 25χρονος – Πώς διεθνής έρευνα «ξεσκέπασε» τη δράση του

Μία ακόμα υπόθεση φρίκης, παιδικής πορνογραφίας έρχεται να συγκλονίσει τη χώρα μας, καθώς στις «δαγκάνες»…

24 Νοεμβρίου 2023

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας…

24 Νοεμβρίου 2023

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023