Τοπικά

Μεταστεγάζεται στην ανακαινισμένη πτέρυγα η Β’ Παθολογική του Νοσοκομείου Βόλου (photos)

IMG_1293

Εγκαινιάστηκε σήμερα η ανακαινισμένη παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου, όπου θα μεταστεγαστεί άμεσα η Β’ Παθολογική Κλινική ενώ σε 20 μέρες θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν στην ίδια πτέρυγα και οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και της Μονάδας Χημειοθεραπείας. Την ικανοποίησή του για την απόδοση σε χρήση των νέων χώρων, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία από το παλιό κτίριο της Β’ Παθολογικής, όπου νοσηλεύτηκε η μητέρα του, εξάροντας την αυτοθυσία και τον επαγγελματισμό γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που παρά τις δύσκολες συνθήκες, όπως είπε, προσέφεραν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. “Οι γιατροί των νοσοκομείων της Περιφέρειάς μας δεν γιατρεύουν μόνο την ασθένεια αλλά και τον ασθενή, γιατί είναι πολύ καλοί άνθρωποι” επισήμανε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λάζαρος Μακρής.

IMG_1298

Το έργο, προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και κατασκευάστηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ, ολοκληρώνεται με την λειτουργία της μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και της μονάδας Χημειοθεραπείας. Αμέσως μετά ξεκινά το μεγάλο έργο για την ανακατασκευή της παλιάς πτέρυγας που θα στεγάσει τον ψυχιατρικό τομέα ενηλίκων, εφήβων και παιδιών, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε οτι στα τέλη Φεβρουαρίου εγκαθίσταται και ο νέος αξονικός τομογράφος. “Το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Περιφέρειας είναι να προμηθευτούν όλα τα Νοσοκομεία τον απαραίτητο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 50 εκ. Ευρώ, που έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του 2015 και να μην χάσουμε ούτε ένα ευρώ” τόνισε ο Περιφερειάρχης.

IMG_1263
Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κωνσταντίνος Καραμπάτσας επισήμανε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, σε όλα τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού, ενώ στο τέλος Φεβρουαρίου θα έχει παραληφθεί και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ για τις διάφορες κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου. “Επομένως η περίοδος αυτή του ΕΣΠΑ κλείνει με ταχύτατους ρυθμούς. Ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία. Έχω την ακράδαντη πεποίθηση ότι κάθε επένδυση στη δημόσια υγεία, συνιστά την πιο παραγωγική εθνική επένδυση για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του”, τόνισε ο κ. Καραμπάτσας.

IMG_1282

IMG_1275

IMG_1274

IMG_1267

IMG_1266

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το