Τοπικά

Μέσω πανελλαδικών στο Λιμενικό Σώμα – Διευκρινίσεις για την υποβολή αίτησης στα Λύκεια της Μαγνησίας

Η εισαγωγή των υποψηφίων στο Λιμενικό Σώμα μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων είναι ουσιαστικά το νέο στοιχείο για τις φετινές διαδικασίες μαζί βέβαια με το γεγονός ότι στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν τον Ιούλιο, θα υπάρχουν αρκετές νέες σχολές.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων από τους υποψηφίους για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η προθεσμία λήγει σήμερα, αλλά δεν αποκλείεται το υπουργείο Παιδείας να δώσει κάποια ολιγοήμερη παράταση.
Στα Λύκεια της Μαγνησίας οι διευθυντές, οι υποδιευθυντές και οι άλλοι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί εξυπηρετούν τους μαθητές στην υποβολή της αίτησης, όπου οι μαθητές δηλώνουν, αν θέλουν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, αν θα εξεταστούν σε πέμπτο μάθημα, δηλώνουν σχολές των τμημάτων ασφαλείας και Στρατού, ειδικά μαθήματα. Μάλιστα υποβάλλουν αίτηση και όσοι θέλουν να ενταχθούν στην κατηγορία του 10%.

«Το νέο στοιχείο φέτος στην υποβολή των αιτήσεων είναι πως οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν και για την εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα, καθώς πλέον η εισαγωγή γίνεται μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων» τόνισε η υποδιευθύντρια του 7ου ΓΕΛ Βόλου κ. Βιβή Ποζιοπούλου.
Από το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι η εισαγωγή στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και εφεξής, θα πραγματοποιείται με τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Σύμφωνα με το υπουργείο η πρόσβαση στο Λιμενικό Σώμα με τις Πανελλήνιες του 2019 θα γίνουν από το Επιστημονικό Πεδίο «Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών», το Επιστημονικό Πεδίο «Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών» και το Επιστημονικό Πεδίο «Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορική».

Με αυτή την εξέλιξη πλέον οι σχολές του Στρατού, της Αστυνομίας, του Εμπορικού Ναυτικού, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού έχουν ενταχθεί στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ οι προκηρύξεις για την αποστολή των αιτήσεων και δικαιολογητικών στις αρμόδιες υπηρεσίες θα βγουν εντός ημερών.
Η κ. Ποζιοπούλου πρόσθεσε πως «πολλοί είναι οι μαθητές που έκαναν αίτηση. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των πανελλαδικών εξετάσεων, έχουν απομείνει ουσιαστικά δύο μήνες και οι υποψήφιοι στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή επίδοσή τους. Παράλληλα ένα δεύτερο νέο στοιχείο φέτος από πέρυσι, είναι πως στο μηχανογραφικό δελτίο θα ενταχθούν φέτος και πολλά ΤΕΙ που μετατράπηκαν ΑΕΙ λόγω της συγχώνευσης των Ιδρυμάτων, αλλά καινούρια πανεπιστημιακά τμήματα».
Η εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής από την υποβολή των δηλώσεων, είναι πως υπάρχουν αρκετοί απόφοιτοι που ενδιαφέρονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. «Ήρθε και έκανε αίτηση απόφοιτη του 2000» τόνισε διευθυντής ΓΕΛ ο οποίος πρόσθεσε πως «στο σχολείο μας τουλάχιστον δεκαπέντε απόφοιτοι έκαναν αίτηση για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «από πέρυσι φαίνεται να είναι μικρότερος ο αριθμός μαθητών της Γ’ Τάξης που θέλουν να δώσουν εξετάσεις μόνο για το απολυτήριο και να μην συμμετάσχουν στις πανελλαδικές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το