Τοπικά

Προωθείται η κατασκευή ποδηλατοδρομίου στην περιοχή του Πανθεσσαλικού

Τη δημιουργία ποδαλητοδρομίου στην περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου, στη Νέα Ιωνία, προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Για το θέμα δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο του Βόλου από τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον Αχ. Μπέο και τον Βολιώτη ποδηλάτη Χρήστο Βολικάκη.
Ο Κ. Αγοραστός σημείωσε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του Βόλου και θα δώσει θέσεις εργασίας. «Θα αναβαθμιστεί η Νέα Ιωνία με τέτοιο τρόπο που κανείς δεν μπορεί να το φανταστεί», είπε και πρόσθεσε ότι αποτελεί «ένα μεγάλο το όραμα, αλλά τίποτα δεν είναι ανέφικτο».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αποκάλυψε ότι ήταν μια ιδέα του πρωταθλητή Χρ. Βολικάκη. Από την πλευρά του ο Βολιώτης ποδηλάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προώθηση του έργου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για μένα. Νιώθω όπως όταν κέρδιζα το πρωτάθλημα. Ήταν όνειρο του πατέρα μου και των θείων μου. Υπόσχομαι ότι θα ανεβάσουμε τον ποδηλατικό τουρισμό και θα γίνει πόλος έλξης για τα νέα παιδιά».
Σύμφωνα με την αρχική πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το ποδηλατοδρόμιο θα είναι ένα ανοικτό στάδιο με ειδική πίστα διαδρομών. Για την κατασκευή απαιτείται χώρος 40 περίπου στρεμμάτων και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το κόστος υπολογίζεται στις 400.000 ευρώ.
Ήδη, με απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει θετικά

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το