Κόσμος

Μέσα σε 6 λεπτά έσπασε το βραχιολάκι ο Οσβαλντ και απέδρασε – Τι πήρε μαζί του

Καταζητούμενος είναι από το μεσημέρι της Τρίτης ο Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, το στέλεχος ελβετικής τράπεζας που κατηγορείται για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων της Siemens» και των υποβρυχίων.
Ο κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις έσπασε το «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» που φορούσε από το Νοέμβριο του 2016, και από τότε εξαφανίστηκε και αναζητείται από τις αρχές. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η εταιρεία υπεύθυνη για την ηλεκτρονική επιτήρηση διαπίστωσε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση.
Οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε ο Όσβαλντ.

Ο κατηγορύμενος επέστρεψε σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο, ενώ λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε.
«Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η ανοικτή πόρτα του διαμερίσματος, όπου διέμενε ο Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ στην περιοχή του Ζωγράφου και ένας κόφτης που έκοψε τον ιμάντα της συσκευής γεοντοπισμού (βραχιολάκι), μαρτυρούν την γρήγορη και σχεδιασμένη φυγή του.
Φεύγοντας, πήρε μαζί του μερικά ρούχα και το κινητό του τηλέφωνο.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εξετάσουν τις πιο πρόσφατες επικοινωνίες του, ανταλλαγή μηνυμάτων sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Δεν αποκλείεται ο Όσβαλντ, να έχει βρει κάποιο καταφύγιο στην Αττική ή στην επαρχία και να επιχειρήσει να διαφύγει από την Ελλάδα, οδικώς ή ακτοπλοϊκώς. Γι’ αυτό τον λόγο έχει δοθεί σήμα σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας και τα λιμάνια για εντατικότερους ελέγχους για τον εντοπισμό του.
Δεν αποκλείεται επίσης ο καταζητούμενος άνδρας, να είχε προμηθευτεί πλαστό διαβατήριο ή ταυτότητα, και να ταξίδεψε άμεσα σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το