Τοπικά

Mercedes αντίκες από την Ιταλία έδωσαν ραντεβού στο Βόλο (photos)

IMG_20160623_115630

Στο Βόλο έδωσαν ραντεβού 32 αντίκες της εταιρείας Mercedes που ταξίδεψαν με τους οδηγούς τους από διάφορες πόλεις της Ιταλίας, με σκοπό να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου.
Πρόκειται για ιστορικά αυτοκίνητα Mercedes που ανήκουν στη Λέσχη Παλιών Αυτοκινήτων Ιταλίας, ενώ οι ιδιοκτήτες τους προέρχονται από Τορίνο, Μιλάνο, Παλέρμο και άλλες πόλεις.
Τα μέλη της Λέσχης πραγματοποιούν κάθε χρόνο ένα ταξίδι και φέτος επέλεξαν να συναντηθούν και να παραμείνουν στο Βόλο για δύο ημέρες. Οι οδηγοί επισκέφθηκαν χωριά του Πηλίου και ενθουσιάστηκαν από τις φυσικές ομορφιές, ενώ προγραμματίζουν και του χρόνου να ξεκινήσουν το ταξίδι τους από το Βόλο, με περισσότερα αυτοκίνητα και για περισσότερες ημέρες.
«Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η τοπική οικονομία και τα μέλη της Λέσχης γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλης, ενισχύοντας τον τουρισμό της στο εξωτερικό» δήλωσε ο Τέλης Δουλόπουλος, πρόεδρος της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου.
Στο Βόλο βρέθηκε και ο πρόεδρος της Mercedes στην Ιταλία Βάλτα Περότο που δήλωσε ενθουσιασμένος με το Βόλο, έχει συγκρατήσει τα ονόματα από τα χωριά του Πηλίου που επισκέφθηκε και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κοιτάμε να πηγαίνουμε σε μέρη με άσφαλτο, για να μην καταπονούνται και τα αυτοκίνητα, αλλά και σε πόλεις με ωραία μέρη και ξενοδοχεία όπως είναι ο Βόλος».

Στην Ιταλία τα 32 αυτοκίνητα κυκλοφορούν ελάχιστα στις  πόλεις καθώς το απαγορεύει η αστυνομία ενώ οι οδηγοί κάνουν τα λεγόμενα “χιλιόμετρα συντήρησης” για να τα κινούν.

Η παλαιότερη από τις αντίκες είναι μοντέλο του 1956, ανοιχτού τύπου, 2.200 κυβικών και έχει διανύσει συνολικά 260.000 χλμ.

Τα μέλη της Λέσχης αναχώρησαν το μεσημέρι με προορισμό τα Μετέωρα και στη συνέχεια θα συνεχίσουν για Ηγουμενίτσα, απ’ όπου θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής για την Ιταλία.

IMG_20160623_114315
Ο Βάλτα Περότο απένειμε στον Τέλη Δουλόπουλο τιμητική πλακέτα

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το