Αθλητισμός

Μένουν αδρανείς Νίκη και Ολυμπιακός λόγω κορωνοϊού

Αδρανείς παραμένουν Νίκη και Ολυμπιακός. Η Φούτμπολ Λιγκ ανεστάλη μέχρι νεωτέρας και τόσο οι «κυανόλευκοι», όσο και οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να αναμένουν τις εξελίξεις.

Η Νίκη
Aλλαγή πλάνων είχαμε στη Νίκη. Προχθές Παρασκευή οι «κυανόλευκοι» προπονήθηκαν κανονικά στο γήπεδο «Π. Μαγουλάς», το οποίο πλέον διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς.
Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε προπόνηση και χθες το πρωί και κατόπιν οι ποδοσφαιριστές θα έπαιρναν ρεπό για δύο ημέρες. Ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις τροποποίησαν το πλάνο του Στάικου Βεργέτη.
Έτσι ο Τριπολιτσιώτης προπονητής έδωσε εντολή στους παίκτες του να μην έρθουν για προπόνηση χθες, αλλά να παραμείνουν σπίτι τους, όπως ακριβώς αναφέρει και η οδηγία της κυβέρνησης για λόγους δημόσιας υγείας.
Τώρα οι ποδοσφαιριστές δεν θα επιστρέψουν στο γήπεδο την ερχόμενη Τρίτη, αλλά θα παρατείνουν την άδειά τους έως την επόμενη Πέμπτη. Τουλάχιστον αυτό ισχύει με τα τωρινά δεδομένα, όμως κανείς δεν ξέρει μήπως η άδεια πάρει ακόμη μεγαλύτερη παράταση.
Άλλωστε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Νίκη έχει επισημάνει ότι πάνω απ’ όλα βάζει την υγεία των στελεχών της εταιρείας και του ποδοσφαιρικού τμήματος και θα το τηρήσει στην πράξη.

Ο Ολυμπιακός
Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα της Φούτμπολ Λιγκ, ο Ολυμπιακός θα υποδεχόταν σήμερα το Αιγάλεω, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής. Όμως στο πρωτάθλημα μπήκε «λουκέτο», όπως συνέβη και με όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, στην προσπάθεια που γίνεται για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η εξέλιξη αυτή βρήκε απόλυτα σύμφωνους τους «ερυθρόλευκους», αφού πάνω από όλα προέχει η υγεία. Μπροστά σε αυτή όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
Με τα τωρινά δεδομένα, δηλαδή την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος, ουδείς γνωρίζει πότε οι ομάδες θα ξαναμπούν στο γήπεδο για να ολοκληρώσουν τις φετινές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Φούτμπολ Λιγκ δεν θα τελειώσει στις 29 Μαρτίου, αλλά μέσα στον Απρίλιο, σύμφωνα με το… καλό σενάριο. Δεν αποκλείεται όλη η διοργάνωση να πάει ακόμη πιο πίσω, κάτι που θα αποφασιστεί από τους αρμοδίους ανάλογα με την πορεία του κορωνοϊού.
Στον Ολυμπιακό δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο, παρά υπομονή. Αγωνιστικά η ομάδα δεν έχει κάποιον ιδιαίτερο στόχο, με τη φετινή της πορεία να μη θεωρείται πετυχημένη. Αυτό όχι επειδή δεν θα ανέβει κατηγορία, αλλά για την κακή εικόνα των «ερυθρολεύκων» σε συγκεκριμένα παιχνίδια και με την χαρακτηριστική αδιαφορία ορισμένων ποδοσφαιριστών.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αποτελέσματα μαθηματικού Διαγωνισμού για Α’ Γυμνασίου Μαγνησίας – Διακριθέντες στον «Θαλή»

  Από την Επιτροπή Διαγωνισμών του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) ανακοινώθηκαν…

8 Δεκεμβρίου 2023

Συνάντηση του Συλλόγου “Ο Παγασητικός μας ενώνει” με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, Σεβασμιότατο Ιγνάτιο, είχε στις 7/12/2023…

8 Δεκεμβρίου 2023

Ρίσι Σούνακ – Μαρκ Ρούτε: Έφαγαν «πόρτα» για λίγα δευτερόλεπτα στη Ντάουνινγκ Στριτ

Στιγμές αμηχανίας εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από την βρετανική πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ…

8 Δεκεμβρίου 2023

Πρόταση γάμου με μαντινάδα σε πτήση από Θεσσαλονίκη για Ηράκλειο – Δείτε το βίντεο

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι επιβάτες πτήσης από Θεσσαλονίκη για Ηράκλειο την Πέμπτη όταν είδαν…

8 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΦΡΟΥΣΚΛΙΑ

Τον λατρευτό μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό, παππού, προπάππο και θείο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΦΡΟΥΣΚΛΙΑ Ετών 90 κηδεύουμε…

8 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΕΛΕΝΗ ΞΥΝΟΓΑΛΑ

Την πολυαγαπημένη μας κόρη, σύζυγο και μητέρα ΕΛΕΝΗ ΞΥΝΟΓΑΛΑ Ετών 57 κηδεύουμε σήμερα Παρασκευή 8…

8 Δεκεμβρίου 2023