Αθλητισμός

Οριστική αναβολή στη 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Οριστικό είναι πλέον ότι δεν θα γίνουν αγώνες πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ το προσεχές Σαββατοκύριακο. Όπως αναμενόταν, η ΚΕΔ σφράγισε και εμπράκτως τη στήριξή της στην αποχή των διαιτητών, ενώ την αναβολή ανακοίνωσε επίσημα και η Λίγκα.
Η σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔ αναφέρει: «Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνεται ότι δεν θα οριστούν αξιωματούχοι διαιτησίας για τους αγώνες της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1 λόγω της αποχής των διαιτητών. Παρακαλείται η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 1 για τις δικές της ενέργειες».

Όπως ήταν λογικό, μετά την ανακοίνωση της ΚΕΔ για μη ορισμό διαιτητών στα παιχνίδια, η Σούπερ Λίγκα γνωστοποίησε την «αναγκαστική μη διεξαγωγή της επικείμενης 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος» και αναφέρει πως σύντομα θα επισημοποιήσει τις ημερομηνίες που θα μεταφερθούν τα εν λόγω παιχνίδια.
Η ανακοίνωσή της είναι η εξής: «Σε συνέχεια της προ ολίγου ανακοίνωσης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ περί μη ορισμού αξιωματούχων διαιτησίας, ανακοινώνεται η αναγκαστική μη διεξαγωγή της επικείμενης 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Stoiximan Σούπερ Λιγκ 1. Η διοργανώτρια αρχή με νεότερη απόφαση – ανακοίνωσή της θα προβεί σε εκ νέου ορισμού των αναβληθέντων αγώνων».
Υπενθυμίζεται πως μετά το φινάλε του Βόλος-Ολυμπιακός για τη 13η αγωνιστική, ο διαιτητής του αγώνα Τάσος Παπαπέτρου είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής του αλλά και της οικογένειάς του, με τους ρέφερι να αποφασίζουν να προχωρήσουν σε αποχή.

Το ερώτημα που πλέον προκύπτει είναι πότε θα γίνουν οι αναβληθέντες αγώνες σε ένα καλεντάρι ήδη υπερφορτωμένο μετά και τις αναβολές στους αγώνες Κυπέλλου Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Άρης, που επρόκειτο να γίνουν αυτή την εβδομάδα.
Ο κανονισμός προβλέπει πως εφόσον η αναμέτρηση είναι για τον δεύτερο γύρο, το πρωτάθλημα πρέπει να επαναρχίσει με την αγωνιστική που αναβλήθηκε, σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο, όπου η αναβολή σημαίνει πως η δράση συνεχίζεται με την επόμενη αγωνιστική και τα αναβληθέντα ματς ορίζονται στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι αγώνες της 14ης αγωνιστικής θα γίνουν στο επόμενο Σαββατοκύριακο (όπου θα γινόταν η 15η αγωνιστική) και θα υπάρξει μεταφορά αντίστοιχα όλων των αγωνιστικών κατά μία εβδομάδα.
Πάντως εφόσον μεταφερθεί η αγωνιστική κατά μία εβδομάδα, δεν θα μεταφερθεί και το πρόγραμμα… αυτούσιο. Άλλωστε, για παράδειγμα, το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός δεν μπορεί να γίνει Σάββατο ενώ οι «πράσινοι» παίζουν την επόμενη Πέμπτη για το Γιουρόπα Λιγκ.

Share
Ετικέτες: Σούπερ Λιγκ

Πρόσφατα άρθρα

Αύριο η ετήσια γενική συνέλευση των μελών του ΣΘΕΒ παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ

Πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 19.00 στη Λάρισα στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial» η…

12 Μαρτίου 2024

Open Days – Γνώρισε την Σχολή ΕΠΑΣ Βόλου & ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει εκδήλωση «Open Days» στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας &…

12 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στις Αρχές: Aπειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στον Άρειο Πάγο

Συναγερμός έχει σημάνει το μεσημέρι της Τρίτης (12.03.24) στις Αρχές μετά από τηλεφώνημα για βόμβα…

12 Μαρτίου 2024

Οι προτάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση

Τις προτάσεις της περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής έναντι μελλοντικών κινδύνων, αλλά…

12 Μαρτίου 2024

Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB BERLIN 2024 το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Σειρά συναντήσεων με tour operators, αεροπορικές εταιρίες, αλλά και θεσμικούς φορείς από Γερμανία και Ελλάδα…

12 Μαρτίου 2024

Πήρε το ντέρμπι ο Κένταυρος Αγριάς

Ο Κένταυρος Αγριάς Βόλου ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου της…

12 Μαρτίου 2024