Τοπικά

Συνάντηση του Συλλόγου “Ο Παγασητικός μας ενώνει” με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, Σεβασμιότατο Ιγνάτιο, είχε στις 7/12/2023 το προεδρείο του Συλλόγου Προστασίας και Ανάδειξης του Παγασητικού «Ο Παγασητικός μας ενώνει», που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Ευθύμιο Τσάμη και τον γραμματέα Ναπολέοντα Κολοβό.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο Σύλλογος με θεσμικούς παράγοντες του νομού Μαγνησίας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επιπτώσεις της επιχειρούμενης δημιουργίας σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) εντός του Παγασητικού κόλπου και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τους οικισμούς της Κριθαριάς, του Μαράθου και του Αγίου Στεφάνου, καθώς και για το διήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που θα γίνουν, την Παρασκευή 8/12, στις 6.30 μ.μ., τη συναυλία με τοπικούς καλλιτέχνες, και το μεγάλο Παμμαγνησιακό συλλαλητήριο του Σαββάτου 9/12, στις 12.30, στην παραλία του Βόλου (Ηρώο).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:
Στην εποικοδομητικότατη συζήτηση που ακολούθησε, ο σεβασμιότατος επανέλαβε ότι παρακολουθεί το θέμα και είναι ενημερωμένος για τις επιπτώσεις που συνεπάγεται η εγκατάσταση της μονάδας LNG στον Παγασητικό κόλπο, για το Περιβάλλον, για την ασφάλεια των κατοίκων καθώς και για την τοπική τουριστική δραστηριότητα, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία που διαθέτει για τα θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος. Σημείωσε δε ότι παρακολουθεί τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι προσπάθειες μας συμβάλλουν στην ενότητα της κοινωνίας και στην ενιαία στάση της απέναντι στην προτεινόμενη επένδυση.
Διαβεβαιώσαμε τον Σεβασμιότατο ότι ο στόχος μας ήταν και θα είναι να ενώσουμε την κοινωνία του Βόλου κατά της εγκατάστασης αυτής, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες. Ενημερώσαμε δε ότι το αίτημα ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ έχει υιοθετηθεί από το σύνολο των Επιστημονικών Φορέων του Νομού μας, από όλους τους δήμους της χερσαίας Μαγνησίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Πανεπιστημιακή κοινότητα, από δεκάδες Συλλόγους, σωματεία και επαγγελματικές ενώσεις αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους στο διήμερο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που προγραμματίσθηκαν.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος μας κάλεσε να συμμετάσχουμε σήμερα σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού 104 FM, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, προκειμένου να ενημερωθούν οι ακροατές του σταθμού για το θέμα αυτό. Ανταποκριθήκαμε άμεσα και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για τη δυνατότητα που μας δόθηκε να γνωστοποιήσουμε τις απόψεις μας επί του ακανθώδους αυτού θέματος.
Ευχαριστήσαμε επίσης τον Σεβασμιότατο για τον χρόνο που μας διέθεσε να συναντηθούμε μαζί του και του μεταφέραμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα τιμητικό, εφόσον το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του, να παραβρεθεί και να απευθύνει χαιρετισμό στην προγραμματισμένη συγκέντρωσή μας, το Σάββατο 9/12/2023, στην παραλία Βόλου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι μαθητές του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου σε… ταξίδι στο χρόνο με την Άλκη Ζέη

Μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου βρέθηκαν στην πόλη της Λάρισας…

12 Μαρτίου 2024

Εκδήλωση στον Βόλο με θέμα “Η Μετάβαση στο στόχο του Μηδενικού Ισοζυγίου Άνθρακα”

Ο Όμιλος Ηρακλής σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα «Η μετάβαση στο στόχο…

12 Μαρτίου 2024

Απειλούσε 17χρονη ότι θα διανείμει γυμνές φωτογραφίες της, αν δεν του έστελνε κι άλλες

Να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της ζητούσε επίμονα από 17χρονη και την απειλούσε ότι διαφορετικά…

12 Μαρτίου 2024

Επιστημονικές διαλέξεις από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (https://ds.uth.gr/)  διοργανώνει δύο νέες επιστημονικές διαλέξεις, στο πλαίσιο της σειράς ανοικτών…

12 Μαρτίου 2024

Διάλεξη στις Σταγιάτες για το επικίνδυνο για την ελιά βακτήριο Ξυλλέλα

Διάλεξη στις Σταγιάτες για το επικίνδυνο για την ελιά βακτήριο Ξυλλέλα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο…

12 Μαρτίου 2024

Ερωτήσεις της “Συμμαχίας για τον Βόλο” για το “Βάκης Παρασκευόπουλος” και την αγροτική οδοποιία στα Μελισσάτικα

Ερωτήσεις, όπως αναφέρει, για την κακή κατάσταση της αίθουσας του Κλειστού Γυμναστηρίου «Βάκης Παρασκευόπουλος» και…

12 Μαρτίου 2024