Πολιτισμός

Μενδώνη: Δεν «καταρρέει» η Ακρόπολη, ούτε υπάρχουν κίνδυνοι

ÐÁÑÈÅÍÙÍÁÓ ÁÊÑÏÐÏËÇ

Στο «μείζον αναστηλωτικό έργο που συντελείται εδώ και μισό αιώνα στην Ακρόπολη», αναφέρθηκε η γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας ότι «η Ακρόπολη δεν καταρρέι, ούτε υπάρχουν κίνδυνοι».
«Όπως γνωρίζετε στην Ακρόπολη γίνεται ένα μείζον αναστηλωτικό έργο τα τελευταία πενήντα χρόνια. Τα μνημεία έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό αντιμετωπιστεί και έχουν αναστηλωθεί. Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει και άλλη δουλειά, όμως ήρθε η στιγμή στον ίδιο τον βράχο που αποτελεί μέρος του μνημείου και τα τείχη της Ακρόπολης να τα αντιμετωπίζουμε με τη σοβαρότητα που αναλογεί σε ένα τόσο σημαντικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Υπήρχαν μικρές καταρρεύσεις όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις των βράχων. Δεν υπάρχουν ούτε κίνδυνοι, ούτε η Ακρόπολη καταρρέει. Το ελληνικό κράτος δείχνει τη μέριμνά του ακριβώς στο να προστατέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με όλες τις αρχές της επιστήμης και της δεοντολογίας το πολύ σημαντικό αυτό μνημείο το οποίο διαθέτει», υπογράμμισε η Λίνα Μενδώνη.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το