Τοπικά

Ζητούν διευκρινίσεις από τον πρόεδρο του Ορφανοτροφείου για την υπεξαίρεση των 3.000 ευρώ

ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ

Διευκρινίσεις από τον πρόεδρο του Ορφανοτροφείου Βόλου Άγγελο Αγραφιώτη ζητούν ο ταμίας και ο γραμματέας της προηγούμενης διοίκησης σχετικά με τις δηλώσεις του για υπεξαίρεση του ποσού των 3.000 ευρώ από το Ίδρυμα μετά από έλεγχο που διενήργησε.
Η επιστολή των μελών της προηγούμενης διοίκησης του Ορφανοτροφείου:
«Με έκπληξη διαβάσαμε, την 1/6/2016, στις τοπικές εφημερίδες, «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» και «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», δήλωση του προέδρου του ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ, κ. Αγραφιώτη Άγγελου, ότι μέλος του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ, στη διάρκεια της προηγούμενης Διοίκησης, επί προεδρίας της κ. Ιωάννου Σοφίας, στο διάστημα 2015 ως το Φεβρουάριο του 2016, υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, από δωρεές συνανθρώπων μας, στα παιδιά του Ιδρύματος, αλλά τα επέστρεψε, μετά από έλεγχο που διενήργησε ο σημερινός πρόεδρος, κ. Αγραφιώτης Άγγελος.
Επειδή οι κάτωθι υπογράφοντες, συμμετείχαμε στο πενταμελές Δ.Σ. στη Διοίκηση του Ιδρύματος, από το οποίο, τρία μέλη ήμασταν εκλεγμένα από τη Φιλόπτωχο Αδελφότης Βόλου (Φ.Α.Β.) και, δύο μέλη, εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου, κατά το χρονικό διάστημα 11/2014 έως 2/2016, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι οι παρακάτω υπογράφοντες, ουδέποτε προβήκαμε σε ενέργειες οικονομικές ή λειτουργικές, που με οποιονδήποτε τρόπο ζημίωσαν το Ίδρυμα. Υπηρετήσαμε το θεσμικό μας ρόλο με σύνεση, τιμιότητα και φιλανθρωπική συναίσθηση, όπως οφείλαμε.
Παρακαλούμε τον Πρόεδρο, κ. Αγραφιώτη Άγγελο, να δώσει διευκρινήσεις για το άτομο που υπεξαίρεσε, αλλά επέστρεψε τα χρήματα, για λόγους ηθικής και έννομης τάξης.
Αν ο κ. Πρόεδρος δεν δύναται να το πράξει , ας δώσει διευκρινήσεις η προηγούμενη Πρόεδρος, με σκοπό την προστασία των υπολήψεων μας, αλλά και του κύρους του Δ.Σ. στο οποίο προήδρευσε.
Σε κάθε περίπτωση θα υπερασπισθούμε την εντιμότητά μας, τόσο τη δική μας, όσο και του Ιδρύματος.
Μετά τιμής,
Μέλη του ΔΣ της προηγούμενης Διοίκησης στο ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ:

Ιωάννης Γιαννακός, Ταμίας
Νικόλαος Τσακίρης, Γ. Γραμματέας»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το