Τοπικά

Μείωση έως τέσσερα λεπτά στην κιλοβατώρα – «Ανάσα» αναμένουν οι καταναλωτές ρεύματος

Μειωμένες έως και τέσσερα λεπτά είναι για τον τρέχοντα μήνα οι τιμές στην κιλοβατώρα με την Ένωση Καταναλωτών Βόλου να αποδίδει τη θετική αυτή εξέλιξη στο γεγονός ότι ο φετινός χειμώνας ήταν ήπιος, αλλά και στη γενικότερη απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία όσον αφορά την προμήθεια ενέργειας.
Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές αναμένουν στις επόμενες εβδομάδες να δουν κάποιες «ανάσες» στα ποσά που θα πληρώσουν για την ηλεκτρική ενέργεια. Σημειώνεται ότι η μέση τιμή της κιλοβατώρας βρίσκεται στα 10-12 λεπτά για τα πράσινα τιμολόγια, ενώ προ πολέμου οι τιμές ήταν μεταξύ 7-8 λεπτά την κιλοβατώρα.
Ο εκπρόσωπος της Ένωσης καταναλωτών Βόλου κ. Αλέξανδρος Κουτσελίνης είπε πως «έχουμε μειώσεις στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου και του ρεύματος και είναι φυσικό να υπάρχουν εκπτώσεις στα τιμολόγια των εταιρειών. Πιο συγκεκριμένα για το Μάρτιο οι τιμές των παρόχων στα πράσινα τιμολόγια κυμαίνονται στα 10-12 λεπτά την κιλοβατώρα, όταν τον περασμένο Ιανουάριο ήταν στα 14-17 λεπτά την κιλοβατώρα. Δηλαδή υπάρχει μια μείωση γύρω στα τρία με τέσσερα λεπτά. Επίσης στα μπλε τιμολόγια, τα σταθερά, η τιμή είναι μεταξύ 15-20 λεπτών την κιλοβατώρα. Ακόμη στα κίτρινα τιμολόγια που τώρα είναι οι τιμές του Ιανουαρίου, αυτές διαμορφώνονται από έντεκα μέχρι 16 λεπτά την κιλοβατώρα. Εμείς σαν ένωση καταναλωτών προτείνουμε στους καταναλωτές να επιλέγουν το πράσινο ή το κίτρινο. Προ πολέμου στην Ουκρανία οι τιμές στα λεπτά ανά κιλοβατώρα ήταν στα 7-8 λεπτά. Και ελπίζουμε, καθώς φεύγουμε από τον χειμώνα και πλησιάζουμε προς άνοιξη, να πέσουν ακόμη περισσότερο».
Ο ίδιος είπε πως «οι εταιρείες δεν έχουν μόνο τρία τιμολόγια, καθώς στο πλαίσιο του ανταγωνισμού έχουν από επτά, οκτώ ή και εννιά τιμολόγια. Βγήκε μάλιστα και ένα καινούριο τιμολόγιο που είναι το σταθερό εξαμήνου. Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί με όλα αυτά, μάλλον θα μπερδευτεί λόγω και των επιθετικών πολιτικών που ακολουθούν οι εταιρείες, με προσφορές, δώρα και άλλα. Πρέπει να δούμε σε βάθος κάθε περίπτωση. Αν δούμε ότι ο πάροχος που έχουμε επιλέξει, προσφέρει στο πράσινο τιμολόγιο, τον μέσο όρο των τιμών του Ιανουαρίου-Μαρτίου, τότε μπορούμε να παραμένουμε. Αν είναι μεγαλύτερες οι τιμές, τότε ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε πάροχο».

Επικοινωνιακές περισσότερο
οι μειώσεις τιμών στα είδη

Ο κ. Κουτσελίνης αναφέρθηκε και στο κατά πόσο τελικά υπήρξαν μειώσεις τιμών στα εκατοντάδες είδη που ανέφερε η κυβέρνηση πριν λίγες μέρες. Ο ίδιος είπε πως «τις μειώσεις τις είδαμε στις τηλεοράσεις, στην πράξη, όμως δεν είδαμε μεγάλες διαφοροποιήσεις. Πάντως οι μειώσεις αυτές αφορούν κυρίως προϊόντα στα οποία οι τιμές είχαν αυξηθεί σημαντικά πάνω από 40%, 50% έως 200%, και αναφερόμαστε στα απορρυπαντικά, καθαριστικά, είδη προσωπικής υγιεινής. Μάλλον πρόκειται για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, καθώς η κυβέρνηση μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια, προσπαθεί να κάνει κάτι. Πάντως το ύψος του πληθωρισμού παραμένει στο 3,2%,, όταν στην Ευρώπη είναι στο 2,6%.».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Λιγότερα, αλλά πιο σοβαρά τα περιστατικά βίας στο Λύκειο – Μαθήτριες 3ου ΓΕΛ Βόλου αναλύουν το φαινόμενο

Στο Λύκειο οι μαθητές έχουν κτίσει την προσωπικότητά τους, κοιτάζουν τον «εαυτό» και όχι τον…

9 Μαρτίου 2024

Στο Νοσοκομείο Βόλου 28χρονη επίτοκος

Μια 28χρονη διακομίσθηκε σήμερα τα ξημερώματα από την Σκιάθο. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων…

9 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου 9/3

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 17.15 Ολυμπιακός-Λαύριο -Ζ- (Α1…

9 Μαρτίου 2024

Προοπτική ίδρυσης παραρτημάτων κυπριακών πανεπιστημίων

  Μεγάλη η αντιπαράθεση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστήμιων στην χώρα μας με άλλους…

9 Μαρτίου 2024

Στις 19 Μαρτίου η δημοπρασία για το πάρκινγκ Φιλελλήνων

Σε πλειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία εκτίθεται η εκμίσθωση του πολυώροφου κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων επί…

9 Μαρτίου 2024

Βόλος:«Γολγοθάς» για οικογένεια 16χρονης

  Το δικό της «Γολγοθά» βιώνει η οικογένεια μιας 16χρονης Βολιώτισσας μαθήτριας που διαγνώστηκε με…

9 Μαρτίου 2024