Οικονομία

Μείωση ενοικίου: Πληρωμή 15,3 εκατ ευρώ σε 137.049 δικαιούχους

Συνολικά 137.049 δικαιούχοι πληρώνονται τα χρήματα από τη μείωση ενοικίου στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet, έως το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας. Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το κράτος καλύπτει το 50% για τη μείωση ενοικίου που αφορά σε ιδιοκτήτες ακινήτων, .
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες πληρωμές, έπειτα από την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων που έχουν υποβληθεί, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες από το κράτος δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το