Ελλάδα

Μεϊμαράκης στο Bloomberg: Χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης ο Τσίπρας

meimarakis

Ως το «χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει.

«Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές και ο κ. Τσίπρας οφείλει μια εξήγηση για τη θέση της χώρας σε αυτή την περιπέτεια, δημιουργώντας αβεβαιότητα και αστάθεια την πιο κρίσιμη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος», τόνισε στο δίκτυο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι ο Τσίπρας είναι το «χαϊδεμένο παιδί» της Ευρώπης αφού πήγε να «κλαφτεί» ζητώντας ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.
Και πρόσθεσε: «Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει και αν φθάσουμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος αυτός θα γίνει πιο άμεσος».
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την πίστη του «στη συναίνεση και τη συνεργασία». «Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι όταν είναι για το καλό της χώρας, για την διασφάλιση της θέσης της στη ζώνη του ευρώ, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε», ανέφερε.
Επ’ αυτού επισήμανε επιπρόσθετα ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες, χρησιμοποίησε υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας, παρ `όλα αυτά, εμείς τον υποστηρίξαμε όταν σκεφτήκαμε ότι η προοπτική της χώρας στην Ευρώπη βρισκόταν σε κίνδυνο».
Πρόσθεσε ότι ακόμα και αν ο Αλέξης Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, τις οποίες εκτίμησε ότι δεν θα κερδίσει, «θα αντιμετωπίσει παρόμοια εσωτερική απογοήτευση κάθε φορά που θα φέρνει νόμο προς εφαρμογή της συμφωνίας διάσωσης».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το