Κόσμος

Το μεγάλο στήθος είναι… εκτός μόδας

stithos

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία φέρνει στο προσκήνιο μια μεγάλη ανατροπή σε ό,τι αφορά τις τάσεις της ομορφιάς. Το πολυπόθητο μεγάλο και καλοστημένο -ψεύτικο- στήθος δεν είναι πια αυτό που αποζητούν οι περισσότερες γυναίκες. Συγκεκριμένα οι πλαστικές επεμβάσεις για αυξητική στήθους σημείωσαν πτώση 20% την περασμένη χρονιά, σε αντίθεση με τις επεμβάσεις για μείωση στήθους που η ζήτηση τους αυξήθηκε κατά 3%.

Αυτό το γεγονός, που προκύπτει από στατιστικά στοιχεία, αποδεικνύει ότι όλα είναι θέμα τάσης και μόδας και επιβεβαιώνει ότι είναι κουτό να προβαίνουν οι γυναίκες σε πλαστικές επεμβάσεις με στόχο να παρέμβουν στην «φύση» τους, όταν το κίνητρο είναι εφήμερο και έχει ημερομηνία λήξης. Σαφώς το μέγεθος του στήθους είναι δείκτης σεξουαλικότητας, όμως Βρετανοί πλαστικοί που μετείχαν στην έρευνα επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες που δεν έχουν μεγάλο στήθος, τις περισσότερες φορές έχουν τονισμένα άλλα γυναικεία χαρακτηριστικά.

Το βέβαιο συμπέρασμα είναι ότι πλέον οι γυναίκες προσανατολίζονται εμφανώς σε πιο φυσικά αποτελέσματα απορρίπτοντας την εμφανή παρέμβαση στο σώμα και το πρόσωπο τους. Έχουν αποβάλλει σε μεγάλο βαθμό την «αγωνία» και προσέρχονται στους πλαστικούς ζητώντας να δείχνουν πιο όμορφες, χωρίς αυτό να αλλοιώνει την φυσική τους ομορφιά.

Από την άλλη πλευρά τον τελευταίο χρόνο σημειώνεται άνοδος στις αισθητικές επεμβάσεις που σχετίζονται με την αντιγήρανση, με τη βλεφαροπλαστική να είναι πρώτη στις προτιμήσεις. Ανοδική τάση έχουν και οι λιποαναρροφήσεις.

Επίσης είναι σημαντικό ότι παρόλο που τον τελευταίο χρόνο οι επεμβάσεις για αύξηση στήθους έχουν μειωθεί κατά 1/4, παραμένουν ακόμη πρώτες στην κατάταξη.

Οι 10 δημοφιλέστερες πλαστικές επεμβάσεις το 2014 (σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία)

1. Αύξηση στήθους: (πτώση 20%)

2. Βλεφαροπλαστική: (σταθερή)

3. Λίφτινγκ προσώπου και λαιμού (άνοδος 1%)

4. Μείωση στήθους: (άνοδος 3%)

5. Λιποαναρρόφηση (άνοδος 10%)

6. Ρινοπλαστική: (πτώση 20%)

7. Μεταφορά λίπους (πτώση 4%)

8. Κοιλιοπλαστική: (πτώση 20%)

9. Λίφτινγκ στο μέτωπο: (πτώση 5%)

10. Ωτοπλαστική: (πτώση 25%)

πηγή www.thetoc.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το