Τοπικά

Μεγάλο ενδιαφέρον για την ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου – Μέχρι 23 Ιουλίου η υποβολή των αιτήσεων

Έντονο είναι και φέτος των ενδιαφέρον πολλών αποφοίτων Τμημάτων ΤΕΙ και ΑΕΙ που θέλουν να ενταχθούν στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ προκειμένου να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στη δημόσια εκπαίδευση σε μια περίοδο μάλιστα που το υπουργείο Παιδείας έχει δεσμευτεί για μόνιμους διορισμούς.
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου έχει ξεκινήσει και λήγει στις 23 Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσει η κλήρωση για την επιλογή των επιμορφούμενων με τη διαδικασία να είναι ίδια με το Ανοικτό πανεπιστήμιο. Μάλιστα οι αιτήσεις και η κλήρωση είναι ηλεκτρονική και διεξάγεται στο ΕΠΑΠ.

«Κάθε χρόνο έχουμε διπλάσιο αριθμό αιτήσεων σε σχέση με τις θέσεις που προσφέρονται από τα δύο προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ, το ΕΠΑΙΚ και το ΠΕΣΥΠ που αφορά την συμβουλευτική» τόνισε ο συντονιστής της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου και Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Γκόβαρης.
Από διάφορα μέρη της Κεντρικής Ελλάδας ακόμη και από τη Μακεδονία έρχονται καθημερινά στον Βόλο για να επιμορφωθούν οι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από διάφορες ειδικότητες. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς ήδη εργάζονται, αλλά στόχος τους να ανοίξουν και άλλα πεδία επαγγελματικής δράσης.

Ο κ. Γκόβαρης επισήμανε πως «αιτήσεις υποβάλλουν, όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη βεβαίωση παιδαγωγικής κατάρτισης, η οποία είναι η προϋπόθεση για τον διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση. Εκτός, όμως από ένα τυπικό προσόν, είναι και ένα ουσιαστικό προσόν για αποφοίτους που έχουν τελειώσει Τμήματα ΤΕΙ ή ΑΕΙ χωρίς να έχουν διδαχθεί παιδαγωγικά μαθήματα ή μαθήματα διδακτικής μεθοδολογίας του αντικειμένου που έχουν σπουδάσει. Έτσι είναι και μια προσπάθεια, ώστε οι μελλοντικοί εκπαιδευτικοί της τεχνολογικής εκπαίδευσης να αποκτήσουν παιδαγωγική κατάρτιση».
Φέτος οι επιμορφούμενοι στο ΕΠΑΙΚ ανήλθαν στους 165 και στο ΠΕΣΥΠ στους 38. «Ο αριθμός αυτός τα τελευταία χρόνια είναι σταθερός βάσει του προσωπικού και των υποδομών που διαθέτουμε» επισημαίνει ο κ. Γκόβαρης.

Τα μαθήματα διεξάγονται στο πρώην Πολυκλαδικό κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, πάντα το απόγευμα. Η επιμόρφωση έχει διάρκεια δύο εξάμηνα και τα δίδακτρα ανέρχονται στα 300 ευρώ το εξάμηνο.
«Άνθρωποι που ήδη απασχολούνται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, και θέλουμε να δουλέψουν σε δομές συμβουλευτικής, έρχονται στην ΑΣΠΑΙΤΕ για να αποκτήσουν την βεβαίωση από το πρόγραμμα ΠΕΣΥΠ» ανέφερε ο κ. Γκόβαρης και πρόσθεσε πως η συμβουλευτική είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα κατάρτισης που αναγνωρίζεται».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το