Τοπικά

Μεγάλο χάσμα αριστούχων και υπόλοιπων υποψηφίων

 

Σε μέτρια επίπεδα κυμάνθηκαν οι βαθμολογίες των υποψήφιων στις πανελλαδικές εξετάσεις στη Μαγνησία.
Οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν χθες το μεσημέρι και από σήμερα οι υποψήφιοι κάνουν τον σχεδιασμό τους για την υποβολή τμημάτων στο μηχανογραφικό δελτίο.
Τέλος αγωνίας χθες για 1.650 περίπου υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων στον Νομό Μαγνησίας εκ των οποίων οι 1.300 προέρχονται από τα ΓΕΛ και οι 350 από τα ΕΠΑΛ.
Οι διευθυντές προσήλθαν χθες νωρίς το πρωί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και παρέλαβαν τις καταστάσεις με τους βαθμούς των υποψηφίων. Ακολούθησε η διασταύρωση των στοιχείων στα σχολεία και γύρω στη μία το μεσημέρι αναρτήθηκαν οι καταστάσεις με τους βαθμούς στα διδακτήρια.
Η προσέλευση των υποψηφίων στα σχολεία για να δουν τους βαθμούς, ήταν περιορισμένη, καθώς οι περισσότεροι έμαθαν για τις επιδόσεις τους από τη σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, αλλά και από γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.
Διευθυντές Λυκείων επισήμαναν πως η γενική εικόνα είναι πολύ μέτρια και φαίνεται πως τα θέματα δυσκόλεψαν τους υποψήφιους. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πρόκειται και για τη φουρνιά πανελλαδικών, η οποία έζησε την τηλεκπαίδευση σε πολύ έντονο βαθμό, όπως και τους υγειονομικούς περιορισμούς που επέφεραν τριγμούς στην ομαλή σχολική διαδικασία.
Ασφαλώς και υπήρχαν οι αριστούχοι, με βαθμολογίες άνω των 18.000 μορίων, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο, αλλά φέτος παρατηρήθηκε και μεγάλο χάσμα μεταξύ των αριστούχων και των υπόλοιπων υποψηφίων.
Κάποια γενικά συμπεράσματα είναι πως δύσκολα υπάρχουν πλέον αριστούχοι πάνω από 19.000, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον οι περισσότεροι αριστούχοι κινούνται μεταξύ 18.000-19.000 μορίων.
Επίσης κυριαρχούν οι βαθμολογίες μεταξύ 11.000-14.000 μορίων. Δηλαδή δεν υπάρχουν τόσο πολύ οι βαθμολογίες μεταξύ 14.000-17.000 μορίων που είναι οι λεγόμενοι καλοί μαθητές.
Φέτος οι υποψήφιοι φαίνεται να δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα στα αρχαία, τα μαθηματικά, τη φυσική, την οικονομία, ακόμη και στην ιστορία.
Ενδεικτικά στην ιστορία από 22 υποψήφιους ενός Λυκείου του Βόλου μόνο οι πέντε έγραψαν πάνω από 17. Στα αρχαία από τους 22 υποψήφιους του ίδιου σχολείου οι έντεκα έγραψαν μέχρι τη βάση.
Στα Λατινικά από τους 22 υποψήφιους οι έξι έγραψαν πάνω από 18.
Σε λύκειο του Βόλου πάνω από το 80% των υποψήφιων έγραψε μαθηματικά κάτω από δεκαπέντε.
Στη Βιολογία από τους 20 υποψήφιους οι επτά έγραψαν πάνω από 18.
Στην έκθεση φαίνεται πως οι υποψήφιοι τα πήγαν καλύτερα από πέρυσι, ίσως να βοήθησε στο ό,τι διαγωνίστηκαν και σε ένα θέμα που ήταν ιδιαίτερα επίκαιρο. Ενδεικτικά σε κεντρικό Λύκειο του Βόλου από τους 100 υποψήφιους οι 50 έγραψαν βαθμό πάνω από δεκαπέντε.
Επίσης άξιο αναφοράς είναι πως στην έκθεση είχαμε φέτος και αρκετές αναβαθμολογήσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το