Τοπικά

Μεγάλη προσέλευση στα φοροτεχνικά γραφεία της Μαγνησίας για δόσεις, αδήλωτα τετραγωνικά, ασφάλιση

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις είναι οι πλατφόρμες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο με τα φοροτεχνικά και λογιστικά γραφεία να δέχονται συνεχώς τηλεφωνήματα και επισκέψεις από μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να διεκπεραιώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Φοροτεχνικών και Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας κ. Νίκος Πουμάνας ανέφερε στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» πως «είναι σε εξέλιξη τρεις πλατφόρμες. Η πρώτη αφορά στις 24 και 48 δόσεις, η δεύτερη στην υποβολή αιτήσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά και η τρίτη στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Παράλληλα υπάρχουν και οι 72.000 συνταξιούχοι που έλαβαν ραβασάκια για να πληρώσουν αναδρομικά υψηλά ποσά και θέλουν να κάνουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «εδώ και λίγες ημέρες άνοιξε η πλατφόρμα για τις 24 και 28 δόσεις στην Εφορία, ενώ είναι ήδη είναι σε εξέλιξη η ρύθμιση με τις 120 δόσεις για την Εφορία, όπου μπορούν να επανενταχθούν όσοι την έχασαν. Η επανένταξη μπορεί να γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου» είπε ο κ. Πουμάνας.

Μάλιστα πρόσθεσε για τα αδήλωτα τετραγωνικά πως «στόχος είναι οι Δήμοι να αυξήσουν τα έσοδά τους μέσα από τη δήλωση τετραγωνικών μέτρων σε σπίτια, αποθήκες και άλλους χώρους. Και ο κόσμος για να μην περιμένει στην ουρά στις υπηρεσίες των Δήμων, μπορεί να εισέρχεται στην ψηφιακή πλατφόρμα και να εξυπηρετείται άμεσα. Πολλοί έρχονται στους φοροτεχνικούς και καταθέτουν στοιχεία από το έντυπο Ε1, Ε9, το κτηματολόγιο, το συμβόλαιο και τη ΔΕΗ για να γίνει η σύγκριση των τετραγωνικών μέτρων και αν χρειάζεται να γίνει διόρθωση».
Αναφορικά με την τρίτη πλατφόρμα για τις ασφαλιστικές εισφορές που έχει επίσης ξεκινήσει, ο κ. Πουμάνας επισήμανε πως «οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει μέχρι και τις 13 Μαρτίου να επιλέξουν σε ποια από τις έξι ασφαλιστικές κλίμακες θα ήθελαν να ενταχθούν. Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες μας ρωτούν, τι ποσά θα λάβουν, αν θα επιλέξουν τη μία ή την άλλη κλίμακα. Βέβαια αυτό δεν είναι εύκολο να το απαντήσει κάποιος. Πάντως, του χρόνου οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να επιλέξουν πάλι κλίμακα, αν θέλουν να μείνουν στην ίδια ή να ενταχθούν σε άλλη».

Ο αντιπρόεδρος των φοροτεχνικών ανέφερε πως «λόγω των τριών πλατφορμών που είναι σε εξέλιξη, τα φοροτεχνικά και λογιστικά γραφεία δέχονται συνεχή ερωτήματα από μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ άλλοι μεταβαίνουν στα γραφεία των λογιστών και των φοροτεχνικών για να εξυπηρετηθούν άμεσα. Μόνο υπερβολή δεν είναι το γεγονός πως στα γραφεία μας αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλη προσέλευση με τους ενδιαφερόμενους να θέλουν να ρωτήσουν διάφορα πράγματα για τις υποθέσεις τους, αλλά και να προχωρήσουν τις διαδικασίες».
Αύριο Παρασκευή στις 5.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Φοροτεχνικών εκδήλωση για τις ασφαλιστικές κατηγορίες των ελεύθερων επαγγελματιών με κεντρικό ομιλητή τον εργατολόγο κ. Μπούρλο.
Σημειώνεται πως στα τέλη Μαρτίου θα αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το