Θ Plus, Υγεία

Μέχρι πότε θα είναι υποχρεωτικά τα rapid test για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2023 παρατείνεται από το υπουργείο Υγείας η υποχρέωση των ανεμβολίαστων εργαζόμενων να πραγματοποιούν υποχρεωτικό rapid test για να προσέρχονται στην εργασία τους.
Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις» που κατατέθηκε προ δημόσια διαβούλευση.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και τις 31 Μαρτίου του 2023 ότι υποχρεωτικό θα είναι το rapid test για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Έτσι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει θα συνεχίσουν να προσέρχονται στην εργασία τους με αρνητικό rapid test το οποίο θα το πληρώνουν από την τσέπη τους και θα το δηλώνουν στην πλατφόρμα του gov.gr.

Η συγκεκριμένη διάταξη αναφέρει ότι περί της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 31η.3.2023.

Σε κάθε περίπτωση πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται:
α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και

β) όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορονοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το