Τοπικά

Μέχρι αύριο οι δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Κάρλα

Στο πλαίσιο του έργου «Karla School» του Πράσινου Ταμείου, που υλοποιείται από το Δίκτυο «Περραιβία», τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κάρλας (Π.Ο.Κα.Μα.ΚεΒε.Δε.Πη.), την εταιρεία Συμβούλων «Αργοναύτες» και το ΚΕΜΕΒΟ ,σε συνεργασία με τα ΚΠΕ Μακρυνίτσας και Κισσάβου – Ελασσόνας, διοργανώνεται ένα διήμερο ειδικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο έχει τα παρακάτω στοιχεία:
Τίτλος: «Το οικοσύστημα της λίμνης Κάρλας και περιβαλλοντική εκπαίδευση». Ημερομηνία υλοποίησης: Σάββατο 16 και Κυριακή 17 /3/2019 και ώρες 09.00 – 16.00. Χώρος υλοποίησης: Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού – ΚΕΜΕΒΟ-Κανάλια Μαγνησίας. Συμμετέχοντες: Εκπαιδευτικοί Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης. Συνολικός αριθμός εκπαιδευομένων: 50 άτομα.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
Ενδεικτικά, οι θεματικές ενότητες είναι:
• Η έννοια της βιοποικιλότητας
• Ανακαλύπτοντας τα υγροτοπικά και χερσαία οικοσυστήματα (λειτουργίες, αξίες και απειλές) της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας- Μαυροβουνίου- Κεφαλόβρυσου- Βελεστίνου-Δέλτα Πηνειού
• Ερευνώντας και προστατεύοντας είδη χλωρίδας και πανίδας της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου
• Γνωριμία με εργαλεία διαχείρισης της βιοποικιλότητας
• Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και προστατευόμενες περιοχές, το πρόγραμμα του ΦΔ
• Εργασία πεδίου. Παρατηρώντας την ορνιθοπανίδα του υγροτόπου της Κάρλας
• Η φιλοσοφία και η τεχνική ενός βιωματικού προγράμματος στη Φύση
• Τεχνικές πεδίου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης- Εφαρμόζοντας την Περιβαλλοντική Εκπαιδευση στα άτομα με ειδικές ή/και εκπαιδευτικές ανάγκες

Οι εκπαιδευτές είναι ειδικοί περιβαλλοντολόγοι με μεγάλη και εξειδικευμένη εμπειρία ,που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο, στον Φορέα Διαχ. Κάρλας, , στην ελεύθερη αγορά, στα ΚΠΕ κ.ά.
Σημειώνεται ,ότι σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές του σεμιναρίου θα δοθούν στους εκπαιδευόμενους χρήσιμα εκπαιδευτικά εργαλεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης , τα οποία οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα στο εκπαιδευτικό τους έργο .

Το έργο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις 2017» στο πλαίσιο του μέτρου: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» στον άξονα: «Δράσεις διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος» και είναι διάρκειας 18 μηνών, από το Δεκέμβριο του 2017 έως τον Μάιο του 2019.

ΠΑΡΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Επειδή , σκοπός των διοργανωτών είναι η εμπλοκή και η μεταφορά εκπαιδευτικών μεθόδων και γνώσεων , από τα εξειδικευμένα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρυνίτσας και Κισσάβου -Ελασσόνας ,από το ΚΕΜΕΒΟ , από τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του σεμιναρίου χρήσιμα εργαστήρια, έτσι ώστε η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτά , να αποβεί χρήσιμη στο εκπαιδευτικό τους έργο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο διήμερο σεμινάριο καλούνται να λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί ( Α/Β΄θμιας και Β/Βάθμιας εκπαίδευσης) και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 και μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού εκπαιδευόμενων στο Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» -E-Mail: [email protected], fax: 24210-71200 Τηλέφ. Συνεννόησης 6974-881944 συμπληρώνοντας τη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ,που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τη βρουν στην ιστοσελίδα www.karlaschool.gr.
Από τη Διοργάνωση έχει μισθωθεί λεωφορείο και για τις δύο μέρες (16 και 17/3/2019) ,με αναχώρηση στις 8.00 π.μ. από το Δημαρχείο Βόλου για Κανάλια Μαγνησίας-Λίμνη Κάρλα και επιστροφή μετά το τέλος της εκπαίδευσης. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το