Τοπικά

Μέχρι 4 Μαρτίου η παράταση προανάρτησης στο Κτηματολόγιο για τη Δημοτική Ενότητα Βόλου

Παρατάθηκε μέχρι την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, η διαδικασία της προανάρτησης στο Κτηματολόγιο για όσους έχουν ακίνητη περιουσία στη Δημοτική Ενότητα Βόλου του Δήμου Βόλου. Η προανάρτηση είναι η προκαταρκτική ενημέρωση των δικαιούχων, μετά την επεξεργασία των δηλώσεων και στόχος της είναι η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων και η υπόδειξη τυχόν σφαλμάτων από τους δικαιούχους.
Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr) και μέχρι την 4η Μαρτίου 2020, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους. Εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία αυτά, δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια.

Τις προηγούμενες ημέρες και μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου που έληξε η πρώτη προθεσμία, στο Γραφείο Κτηματογράφησης της Νέας Ιωνίας, παρέλαβε περισσότερες από 1.500 αιτήσεις επανεξέτασης και οι περισσότερες αφορούσαν ζητήματα ταυτοπροσωπίας, όπως αλλαγή στοιχείων ταυτότητας των ιδιοκτητών.
Εάν δεν συμφωνούν οι ιδιοκτήτες με κάποιο στοιχείο, μπορούν, μέχρι τις 4 Μαρτίου 2020, να στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] την Αίτηση Επανεξέτασης Στοιχείων, που θα βρουν στο www.ktimatologio-volou.gr, ή να την καταθέσουν στο Γραφείο Κτηματογράφησης Βόλου, Δημοκρατίας και Αϊδινίου 14, Νέα Ιωνία Βόλου.
Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή, από 9.00 έως 15.00 και κάθε Τετάρτη λειτουργεί 9.00 έως 15.00 και 17.00-19.00.

Όπως ενημερώνει το «Ελληνικό Κτηματολόγιο», η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον. Μετά την ολοκλήρωση της προανάρτησης, θα ακολουθήσει η επεξεργασία των αιτήσεων και οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου για τη διαδικασία της ανάρτησης.
Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες θα δουν τα διορθωμένα στοιχεία στην οριστική ανάρτηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το