Κόσμος

Με… ζουρνάδες και νταούλια οι Τούρκοι βουλευτές του ΑΚΡ για να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους!

Με ολόκληρη αυτοκινητοπομπή – συνοδεία, με κόρνες, τουρκικές σημαίες, ειδικά φώτα τα αυτοκίνητα και με μουσική στη διαπασών! Το πάθος των Τούρκων πολιτικών για τα πολυτελή αυτοκίνητα δεν κρύβεται και ειδικά των υποψηφίων βουλευτών του AKP πριν ακόμη περάσουν την πόρτα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.
Πολλές αντιδράσεις από πολίτες στα σόσιαλ και στα ΜΜΕ για την επίδειξη αυτή!

Ένας χρήστης έγραψε: «Η άφιξη της αίτησης υποψηφιότητας… Σκέψου τι θα γίνει μετά».

Ο Φατίχ Πορτακάλ, ο παρουσιαστής του νέου καναλιού της αντιπολίτευσης Σοζτζού TV, σχολιάζει την επίδειξη και συμβουλεύει:

«(Οι βουλευτές) αντιγράφουν τους ηγέτες τους. Αφού το κάνουν οι ηγέτες, θα το κάνω κι εγώ, λένε. Αλλά παιδιά, κοιτάξτε! Εδώ πονάμε ακόμη, μην το κάνετε αυτό!»

Καταγγέλλει επίσης ότι τουλάχιστον 78 οχήματα συνοδεύουν τους βουλευτές αυτούς που πηγαίνουν να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας. «Είμαστε φτωχή χώρα», λέει, περάσαμε σεισμούς, κόσμος δεν έχει σπίτι να μείνει.

Και να φανταστεί κανείς ότι ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε ταπεινή προεκλογική εκστρατεία, χωρίς μουσικές και τραγούδια λόγω του πένθους από τους σεισμούς.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Χουριέτ, Αχμέτ Χακάν, υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρόεδρος έλαβε την απόφαση να μην πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου.

Σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος στις 15.00 θα καταθέσει επίσης την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το