Τοπικά

Με υψηλές πληρότητες αναχωρεί ο «Πρωτέας» – Στη γραμμή για Σποράδες από Δευτέρα και το «Εξπρές Σκιάθος»

Με πληρότητα σχεδόν 100% αναχωρεί τις καθημερινές και το Σάββατο το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Πρωτέας» από το λιμάνι του Βόλου για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Μετά την ελεύθερη πρόσβαση προς τα νησιά, δεν έχει παρατηρηθεί να μένουν εκτός του πλοίου επιβάτες, που θα ήθελαν να ταξιδέψουν, παρά το γεγονός ότι μπορεί να ταξιδέψει το 50% των επιβατών, που προβλέπουν τα χαρτιά του πλοίου. Από την 1η Ιουνίου στην ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου-Β. Σποράδων θα προστεθεί και το «Εξπρές Σκιάθος».
Τα πλοία ταξιδεύουν με μειωμένο αριθμό επιβατών, καθώς το κάθε ένα φιλοξενεί μόνο το 50% των επιβατών, που προβλέπουν τα χαρτιά του, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.
Όπως τονίστηκε από υπάλληλο πρακτορείου έκδοσης εισιτηρίων στον Βόλο, μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με επιβάτες που θα ήθελαν να ταξιδέψουν με τον «Πρωτέα» και έμειναν εκτός.
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα και έτσι θα κυλήσει έως τα τέλη του Μαΐου. Εξάλλου είναι τέτοια η εποχή που δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα με την επιβατική κίνηση και οι 180 θέσεις περίπου επαρκούν» τονίστηκε.
Να σημειωθεί ότι από 1η Ιουνίου αλλάζουν τα δρομολόγια του «Πρωτέα».

Η λιμενάρχης Βόλου κ. Βασιλική Κωνσταντά ανέφερε πως σε καθημερινή βάση δεν μένουν άτομα εκτός του πλοίου που θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τις καθημερινές ταξιδεύουν περίπου 160 άτομα προς τις Σποράδες και με δεδομένο ότι το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Πρωτέας» μπορεί να πάρει 175 επιβάτες, με βάση τις νέες οδηγίες, σημαίνει ότι η πληρότητα είναι σχεδόν 100%, αλλά δεν μένει κανείς εκτός.
Εν τω μεταξύ η λιμενάρχης Βόλου τόνισε ότι προχθές το Λιμεναρχείο Βόλου προχώρησε σε ελέγχους στα καταστήματα από την παραλία του Βόλου έως και την Αγριά και δεν βρέθηκε κάποιος να μην τηρεί την υπουργική απόφαση: «Φαίνεται ότι οι καταστηματάρχες τηρούν τα όσα ορίζει η υπουργική απόφαση για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και τις αποστάσεις που πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα σε τραπέζια και καρέκλες».

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Βισβίκης, τουριστικός ναυτιλιακός πράκτορας, επισήμανε ότι το μοναδικό πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί είναι μία πίεση όσον αφορά στα φορτηγά και στην τροφοδοσία των νησιών των Β. Σποράδων.
Από την 1η Ιουνίου πάντως στη γραμμή Βόλος-Β. Σποράδες θα προστεθεί και το «Εξπρές Σκιάθος», το οποίο έχει τη δυνατότητα μεταφοράς περίπου 600 ατόμων.
«Δύο πλοία είναι ικανοποιητικά για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που θέλει να ταξιδέψει, ενώ έτσι θα διευκολυνθούν τα φορτηγά, αλλά και η τροφοδοσία των νησιών» κατέληξε ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το