Πολιτισμός

Με τραγούδια και χορούς η αναβίωση του Πηλιορείτικου Γάμου στην Πορταριά

Σήμερα Σάββατο 19 και αύριο Κυριακή 20 Αυγούστου, η πλατεία της Πορταριάς θα γεμίσει με τραγούδια και χορούς. Οι επισκέπτες θα κεραστούν παραδοσιακό μπακλαβά και τσίπουρο, θα απολαύσουν τα έθιμα του γάμου στην 49η Αναβίωση του Πηλιορείτικου Γάμου και θα σιγοτραγουδήσουν τα πηλιορείτικα τραγούδια, ερμηνευμένα από παραδοσιακή ορχήστρα που αποτελείται από τους: Γακιόπουλο Δημήτρη στο τραγούδι, Τσεκουρα Κωνσταντίνο στο τραγούδι, Νίκο Κερασιώτη στο κλαρίνο, Κωνσταντίνο Μούτο στο λαούτο, Αναστασία Λύτρα στα κρουστά.
Μια συνδιοργάνωση του Δήμου Βόλου και του Συλλόγου «Ορμίνιο» Πορταριάς.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, «το Σαββατοκύριακο 19-20 Αυγούστου η μαγεία της Πορταριάς ξεδιπλώνεται! Ελάτε να γευτείτε παραδοσιακό μπακλαβά και τσίπουρο, να χορέψετε με τους ρυθμούς των εθίμων του γάμου και να αναβιώσετε την ιστορία του τόπου μας, υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών!».
Το πρόγραμμα στην 49η Αναβίωση του Πηλιορείτικου Γάμου:
-Σάββατο 19 Αυγούστου, ώρα έναρξης εθίμων 8.30.
-Κυριακή 20 Αυγούστου, 10 π.μ., Δοξολογία υπέρ των παραθεριστών και επισκεπτών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πορταριάς, 11.30 π.μ., έναρξη εθίμων στην κεντρική πλατεία, 7.30 μ.μ. εγκαίνια του Ιερού Τέμπλου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πορταριάς χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και με την παρουσία τοπικών φορέων, 8.00 μ.μ., έναρξη εθίμων στην Κεντρική Πλατεία της Πορταριάς.
Μετά το τέλος των εθίμων και τις δύο μέρες, θα ακολουθήσει παραδοσιακό πανηγύρι στην κεντρική πλατεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το