Κόσμος

Με το όνομα «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» σφραγίζονται διαβατήρια

Με το νέο όνομα της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, άρχισαν να σφραγίζουν τα διαβατήρια των πολιτών κατά την είσοδο ή έξοδό τους από την επικράτειά της οι αρχές της γειτονικής χώρας. Η σφραγίδα είναι τρίγλωσση -επίσημη τοπική γλώσσα, αγγλικά, γαλλικά- και αναγράφει: «Το παρόν διαβατήριο είναι ιδιοκτησία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» («This passport is property of the REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA»).

Η έκδοση των νέων διαβατηρίων των πολιτών της γειτονικής χώρας θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2019. Αυτό ορίσθηκε από τις αποφάσεις της Συντονιστικής Διυπουργικής Επιτροπής της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία συστήθηκε από την κυβέρνηση της χώρας, με σκοπό την εκπλήρωση των δεσμεύσεων με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μέχρι τότε, το υπουργείο Εσωτερικών (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία), κατά την έξοδο ή είσοδο πολιτών στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, θα θέτει, στα υφιστάμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και σε εκείνα που εκδόθηκαν κατά την μεταβατική περίοδο, σφραγίδα με την οποία θα διευκρινίζει ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα ανήκουν σε πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το