Τοπικά

Με πρόβλημα στη δοκιμαστική διαδικασία παραλαβής των θεμάτων ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές στη Μαγνησία

Απρόοπτο πρόβλημα, το οποίο ωστόσο ξεπεράστηκε άμεσα, παρουσιάστηκε σήμερα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των αποφοίτων μαθητών των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων στα 21 εξεταστικά κέντρα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και της Βιολογίας της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών.
Στις εξετάσεις συμμετείχαν 409 μαθητές σε σύνολο 491 και απουσίασαν 82. Συγκεκριμένα στη Γενική Παιδεία συμμετείχαν 127 μαθητές σε σύνολο 178 και απουσίασαν 51. Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών συμμετείχαν 282 μαθητές σε σύνολο 313 και απουσίασαν 31.

Κατά τη δοκιμαστική διαδικασία παραλαβής των θεμάτων εξετάσεων, εκδηλώθηκε τεχνικό πρόβλημα της συσκευής μετάδοσης θεμάτων (VBI) σε δύο εξεταστικά κέντρα της περιφέρειας. Άμεσα ενεργοποιήθηκε ο προβλεπόμενος εναλλακτικός τρόπος παραλαβής θεμάτων και ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή των Αστυνομικών Αρχών για τη μεταφορά των θεμάτων από άλλα εξεταστικά κέντρα προς τα εξεταστικά κέντρα που εκδηλώθηκε η αστοχία για την περίπτωση κατά την οποία δεν θα λειτουργούσε ούτε ο εναλλακτικός τρόπος. Οι Αστυνομικές αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα, βρίσκονταν σε κατάσταση ετοιμότητας, όπως επίσης και τα μέλη των εξεταστικών επιτροπών των κέντρων αποστολής θεμάτων και των κέντρων παραλαβής θεμάτων.
Τελικά, δεν απαιτήθηκε σχετική παρέμβαση, αφού τα θέματα μεταδόθηκαν και διανεμήθηκαν κανονικά, με την αξιοποίηση του εναλλακτικού σχεδίου μετάδοσης.

Παρόλα αυτά, η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι στελεχώνουν τις τέσσερις εξεταστικές επιτροπές είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Επιπλέον εξαίρει το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των Αστυνομικών αρχών το οποίο αποδείχθηκε από την άμεση ανταπόκριση στην κλήση της ΔΔΕ Μαγνησίας. Είναι επίσης άξιοι συγχαρητηρίων ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Μαρκογιαννάκης, ο Ανθυπαστυνόμος κ. Ιωάννης Παπαβασιλείου και το αστυνομικό προσωπικό που επελήφθη του θέματος, καθώς παρότι δε χρειάστηκε να παρέμβουν, ενέπνευσαν αίσθημα ασφάλειας και βεβαιότητα για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας.
Εν κατακλείδι, οι εξετάσεις εξελίχθηκαν απόλυτα ομαλά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το