Τοπικά

Mε παρουσίαση οχημάτων και όπλων γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στο στρατόπεδο «Γεωργούλα»

Πραγματοποιήθηκε χθες στο στρατόπεδο «συνταγματάρχη (ΠΖ) Γεωργούλα Νικ.» ο εορτασμός της μνήμης του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς (πλην Πυροβολικού). Ο εορτασμός περιλάμβανε δοξολογία, έκθεση οχημάτων του Στρατού, παρουσίαση όπλων και οπλικών συστημάτων, ενώ στη συνέχεια δόθηκε δεξίωση στους παρευρισκόμενους.

Την ημερήσια διαταγή του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Γ. Καμπά εκφώνησε ο ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Κορδούλης, διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι «η χώρα μας ως ευνομούμενο κράτος και μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας απεύχεται τις εντάσεις και τις συγκρούσεις, λαμβάνοντας κάθε μέτρο για να τις αποτρέψει, προάγοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου».
Στη συνέχεια ο ταγματάρχης Υγειονομικού κ. Γ. Καρακίτσιος ανέγνωσε ένα σύντομο ιστορικό της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και μετά εκφώνησε την ημερήσια διαταγή του διοικητή της κ. Π. Κορδούλη, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίστηκε αναφερόμενος στους πεζοναύτες ότι «με την παρουσία σας στο πλείστο των ευαίσθητων περιοχών της πατρίδας μας και κυρίως στο Αιγαίο, ενισχύετε το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων, το εθνικό τους φρόνημα και εμπνέετε υπερηφάνεια, ενώ ως ανταπόδοση απολαμβάνετε την εκτίμηση, την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους».

Η υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε δηλώσεις της ευχήθηκε χρόνια πολλά και ο προστάτης Άγιος Γεώργιος να δίνει σε όλο τον Στρατό Ξηράς και τους πεζοναύτες τη δύναμη να συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους.
Στη συνέχεια η ίδια ρωτήθηκε για τη μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών απαντώντας: «Μένω στην τελευταία απόφαση, η οποία ελήφθη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας» και πρόσθεσε ότι «όλοι ευχόμαστε να παραμείνει, γιατί στηρίζει την οικονομία του τόπου. Για την αδόκητη περίπτωση που ληφθεί μία διαφορετική απόφαση, αυτό που θα πρέπει σαφέστατα να υπάρχει είναι μία μέριμνα για την αξιοποίηση αυτού του χώρου έτσι ώστε η τοπική κοινωνία και οικονομία να μη χάσει και όλα αυτά πάντα σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία».
Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, ευχήθηκε σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι δυνατοί και πάντα φύλακες των εθνικών συμφερόντων.
«Με τη σημερινή μας παρουσία εδώ θέλουμε να τονίσουμε ότι η Ταξιαρχία Πεζοναυτών τα τελευταία 45 χρόνια έχει ως βάση της τον Βόλο και θα αγωνιστούμε να παραμείνει στον Βόλο τουλάχιστον για ακόμη 45 χρόνια, γιατί η λειτουργία της Ταξιαρχίας είναι συνυφασμένη με την τοπική κοινωνία και έχει λειτουργήσει άψογα αυτά τα 45 χρόνια και επαγγελματικά και επιχειρησιακά» επισήμανε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το