Τοπικά

Ομιλίες καθηγητών και παρεμβάσεις φορέων και πολιτών στην ημερίδα για την αέρια ρύπανση στον Βόλο

Πτυχές του προβλήματος της αέριας ρύπανσης στον Βόλο θα αναλύσουν οι επιστήμονες που θα μιλήσουν στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο το ερχόμενο Σάββατο.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, παραχωρήθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου από τους επιστημονικούς φορείς που διοργάνωσαν την εκδήλωση και τονίστηκε ότι στόχος τους είναι η ενημέρωση του κοινού και το καλό των πολιτών.

“Πρόκειται για μια σημαντική επιστημονική εκδήλωση και με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να διευκρινίσουμε τις πτυχές του προβλήματος στην πόλη” δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης σημειώνοντας ότι μετά τις ομιλίες των επιστημόνων, θα υπάρξουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων και από πολίτες. “Θέλουμε να γίνει μια μια μεγάλη συζήτηση και να ακουστούν θέσεις και απορίες. Θέλουμε να δούμε την έκταση του προβλήματος και επιθυμούμε να έχουμε τη συζήτηση μετά για να ενημερωθεί ο κόσμος. Αυτός θα είναι ο θετικός αντίκτυπος της εκδήλωσης” πρόσθεσε.
Όπως αναφέρθηκε, επιθυμία των επιστημονικών συλλόγων είναι η εκδήλωση να αναρτηθεί και στα site τους ενώ  όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κωνσταντίνος Ματσιόλης, η πρωτοβουλία των συλλόγων αποτελεί την αρχή και για άλλες δράσεις που θα γίνουν στο μέλλον.  “Δεν θα είμαστε σύλλογοι μόνο στα χαρτιά” είπε χαρακτηριστικά.

Προσκλήθηκαν Χατζηδάκης και Φάμελλος

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Τσάμης σημείωσε ότι στην επιστημονική εκδήλωση έχουν προσκληθεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο τέως υπουργός Σωκράτης Φάμελλος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας δήλωσε ότι οι σύλλογοι προσπαθούν να συνεργαστούν από κοινού για το καλό των πολιτών ενώ πρόσθεσε πως τα συμπεράσματα της εκδήλωσης θα κωδικοποιηθούν και θα αποφασιστούν οι μετέπειτα ενέργειες.  “Δεν διοικούμε εμείς. Ο καθένας κάνει ό,τι πρέπει για να έχουμε ένα καθαρό περιβάλλον για τους πολίτες” ανέφερε.

“Αλίμονο σε έναν νόμο που έχει λιμάνι και βιομηχανική δραστηριότητα, το θέμα της ρύπανσης να μην απασχολεί την επιστημονική κοινότητα ενώ η κλιματική αλλαγή χτυπάει την πόρτα” επισήμανε ο γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Γιάννης Σακκόπουλος.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας, Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας , Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών/Περιφερειακό Τμήμα Ν. Μαγνησίας, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας και Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας & Αλμυρού.

Προσκεκλημένοι ομιλητές:
Πανδής Σπυρίδων (Καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών)με θέμα «Ατμοσφαιρικά αιωρούμενα νανοσωματίδια και οι πηγές τους»
Ελευθεριάδης Κωνσταντίνος (Διευθυντής Ερευνών Ε.ΚΕ.Θ.Ε. – ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ)με θέμα «Εξέλιξη των επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα αιωρούμενα σωματίδια και της συνεισφοράς των διαφόρων πηγών ρύπανσης στον Βόλο»
Γουργουλιάνης Κωνσταντίνος (Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας & Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής)με θέμα «Η αέρια ρύπανση στον Βόλο μέσα από επιστημονικές μελέτες»
Σαχαρίδης Γεώργιος (Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) με θέμα «σχεδιασμός και την υλοποίηση δικτύου αισθητήρων για τη μέτρηση των επιπέδων μικροσωματιδίων RM 2.5 στην πόλη του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το