ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βρέθηκε νεκρός 52χρονος στα Τρίκαλα

Τοπικά

Για μια Θεσσαλία αλλιώς

Άρθρα

Έφυγε από τη ζωή 58χρονη Βολιώτισσα

Τοπικά

Πολιτισμός

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσία της Τετράφωνης Μικτής Χορωδίας Δήμου Αλμυρού στην Κέρκυρα

Το Σάββατο 4 Αυγούστου, και ώρα 8μ.μ. η Τετράφωνη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αλμυρού, στα πλαίσια των καλοκαιρινών καλλιτεχνικών δράσεών της είχε την ευκαιρία να κάνει ακόμη μία σημαντική εμφάνιση στην πανέμορφη Κέρκυρα. Εκπροσωπώντας για ακόμη μια φορά τον Δήμο Αλμυρού, προήγαγε τον Πολιτισμό φιλοξενούμενη από την Χορωδία Βουνιατάδων και με την συμμετοχή ακόμη τριών Κερκυραϊκών Χορωδιών.

Είναι γνωστή ευρέως άλλωστε η ιδιαίτερη μουσική δράση και παράδοση των Επτανήσων σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, καθώς διαθέτουν έναν από τον μεγαλύτερο αριθμό Χορωδιακών αλλά και Φιλαρμονικών συνόλων σε όλη την Ελλάδα. Άνθρωποι ζεστοί, φιλόξενοι, με πλούσια μουσική αλλά και χορωδιακή παιδεία οι Επτανήσιοι, προσέφεραν στο κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με τις ιδιαίτερες δικές τους μελωδίες και συνοδευόμενο από πλήρες μουσικό σύνολο αποτελούμενο από μαντολίνα, φλάουτα, ακορντεόν κ.α.
Η Χορωδία, παρουσίασε ένα πλούσιο ρεπερτόριο Ελλήνων Συνθετών, το οποίο και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το φιλόμουσο κοινό που δεν σταμάτησε να χειροκροτεί με ενθουσιασμό και να συνοδεύει το πέρας κάθε τραγουδιού με ενθουσιώδη χειροκροτήματα και «Μπράβο», κάτι που συγκίνησε όλους τους Χορωδούς, τους Μουσικούς αλλά και την Μαέστρο, Μαριάννα Σαμαρτζή καθώς ήταν η καλύτερη ηθική ανταμοιβή όλων των κόπων και προσπαθειών τους.

Πολύτιμη και σημαντική όμως και για αυτή την επιτυχημένη εμφάνιση ήταν η μουσική συνοδεία της Χορωδίας από τους εκλεκτούς και αγαπητούς Μουσικούς που στηρίζουν κάθε της προσπάθειά, όπως, Φρόσω Γαρδικλή στο Πιάνο, Άκη Μπουκουβάλα στην κιθάρα, Γιάννη Καμπουρίδη στο μπουζούκι και Δημήτρη Σκούλτσο στο ακορντεόν.
Η Χορωδιακή βραδιά ολοκληρώθηκε με φαγητό από τους διοργανωτές και τραγούδι από όλους, όπου γίναμε μία μεγάλη χορωδία.
Την επόμενη μέρα πριν την αναχώρηση, υπό και την άρτια οργάνωση του ταξιδιού από την κ. Μίνα Τελκή, οι Χορωδοί επισκέφτηκαν με τη συνοδεία ξεναγού μέρη ξεχωριστού φυσικού αλλά και ιστορικού ενδιαφέροντος περιοχές όπως τα ανάκτορα του Αχίλλειου, το Κανόνι, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, την διάσημη Σπιανάδα και την πλατεία «Λινστόν», τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος και την παλαιά πόλη.
Επιστρέψαμε γεμάτοι με ξεχωριστές εμπειρίες και αναμνήσεις, που δίνουν τη δύναμη στους ακούραστους Χορωδούς να συνεχίσουν απτόητοι το έργο τους, συμμετέχοντας σε ακόμη δύο εκδηλώσεις του Δήμου Αλμυρού, την Δευτέρα 13 Αυγούστου, στο Δημοτικό Ωδείο αλλά και την Παρασκευή 17 Αυγούστου, μεγάλη ημέρα εορτασμού του Δήμου για την απελευθέρωση, στη δική της μεγάλη γιορτή, το «ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» στην Κεντρική πλατεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το