Τοπικά

Με επτά κενά γιατρών οι δύο παθολογικές κλινικές στο Νοσοκομείο Βόλου

 

Μπορεί οι ιώσεις του φθινοπώρου ήδη να έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τα μεγάλα κύματα να αναμένονται τον χειμώνα, καθώς και η εποχιακή γρίπη να βρίσκεται προ των πυλών, ωστόσο τα κενά γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου και ειδικά στις παθολογικές κλινικές που θα επωμιστούν για ακόμη μια φορά το μεγάλο βάρος των περιστατικών, είναι αρκετά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ), ενώ βάσει του οργανογράμματος θα έπρεπε να υπηρετούν δεκατέσσερις ειδικευμένοι γιατροί στις δύο παθολογικές κλινικές, δηλαδή επτά και επτά αντίστοιχα, τελικά αυτή τη στιγμή οι θέσεις που καλύπτονται είναι οκτώ.
«Αυτό σημαίνει ότι σε καθεμιά από τις δύο παθολογικές κλινικές εργάζονται από τέσσερις ειδικευμένοι παθολόγοι. Τα κενά στις επτά θέσεις που έπρεπε επίσης να καλύπτονται, είναι σημαντικά για την περίοδο που διανύουμε και τις ανάγκες που υπάρχουν» τόνισε το μέλος της ΕΙΝΚΥΜ κ. Παύλος Μαλινδρέτος.
Σημειώνεται πως αυτή την περίοδο υπάρχει μια έξαρση του κορωνοϊού, όπου τα περιστατικά αντιμετωπίζονται στις δύο παθολογικές κλινικές, ενώ ήδη έχουν εμφανιστεί οι ιώσεις, οι πνευμονίες. Επίσης σε λίγες εβδομάδες θα κάνει πιο έντονη την εμφάνισή της και η εποχιακή γρίπη.
«Οι δύο παθολογικές κλινικές θα σηκώσουν και φέτος το βάρος των περιστατικών από τη γρίπη και τις ιώσεις. Πρέπει να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό, καθώς τώρα έχουν οκτώ μόνιμους συν έναν επικουρικό γιατρό» τόνισε ο κ. Μαλινδρέτος και συμπλήρωσε πως «επείγει η πολιτεία να αυξήσει τα οικονομικά κίνητρα, να δώσει καλύτερους μισθούς, ώστε οι θέσεις, όταν προκηρύσσονται να μην μένουν κενού ενδιαφέροντος. Υπάρχουν χώρες, όπως η Κύπρος που δίνουν πρώτο μισθό στον γιατρό 5.000 ευρώ, ενώ ακόμη και η Ρουμανία προσφέρει πλέον στους γιατρούς των νοσοκομείων υψηλότερους μισθούς από την Ελλάδα που αγγίζουν και τις 2.500 ευρώ το μήνα, όταν στη χώρα μας ο πρώτος μισθός για τον νεοπροσλαμβανόμενο γιατρό είναι τα 1.300 ευρώ.
Ο κ. Μαλινδρέτος αναφέρθηκε και στις παρατάσεις των συμβάσεων που δίνονται σε γιατρούς οι οποίοι έχουν ξεπεράσει το όριο συνταξιοδότησης, αναφέροντας πως είναι προτιμότερο να γίνονται προλήψεις νέων γιατρών που ξέρουν έχουν μπροστά τους τα χρόνια για να προσφέρουν στο ΕΣΥ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το