Τοπικά

Με χρηματοδότηση 42 «έξυπνες» στάσεις λεωφορείων σε περιοχές του Βόλου

Το υπουργείο Εσωτερικών θα χρηματοδοτήσει στον Δήμο Βόλου την προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Σκοπός του προγράμματος με χρηματοδότηση για τον Δήμο Βόλου 192.820 ευρώ είναι η βελτίωση των υποδομών και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών με καθίσματα σταθερά ή ανακλινόμενα, φωτισμό, καλάθι αχρήστων, υπηρεσίες wi-fi που αφορά στο επιβατικό κοινό, με διάρκεια υλοποίησης έως την 30η Ιουνίου του 2020.

Συμπερασματικά, ο Δήμος Βόλου προτίθεται να υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 192.820,00 € για την αναβάθμιση 42 υφιστάμενων στάσεων που βρίσκονται σε κεντρικές περιοχές του Βόλου και έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Αναφέρεται ότι στον Δήμο Βόλου λειτουργούν 16 εγκεκριμένες λεωφορειακές γραμμές, οι οποίες εξυπηρετούνται από 360 στάσεις εξυπηρέτησης επιβατών, εκ των οποίων οι 103 διαθέτουν στέγαστρο.
Ειδικότερα προτείνεται η προμήθεια και τοποθέτηση στεγάστρων τύπου Α (μήκους 4 μέτρων), τύπου Β (μήκους 4 μέτρων) και τύπου Γ (μήκους 4 μέτρων) ανάλογα με το μήκος του υπάρχοντος πεζοδρομίου και σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της πρόσκλησης.

Επιπλέον, το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε. δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα υπάρχοντα κεντρικά στέγαστρα, σε στάσεις όπου σήμερα δεν υπάρχουν στέγαστρα.
Επειδή το ποσό χρηματοδότησης δεν επαρκεί για την προμήθεια εξ’ ολοκλήρου, ο Δήμος Βόλου θα καλύψει με ιδίους πόρους την οικονομική διαφορά που προκύπτει δηλαδή 42.820,00 € καθώς ο Φιλόδημος χρηματοδοτεί με 150.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το