Αθλητισμός

Με απουσίες στην Τούμπα

Για την Θεσσαλονίκη αναχωρεί σήμερα η αποστολή του Βόλου για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης στην Τούμπα (18.00) για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι «κυανέρυθροι» καλούνται να αντιμετωπίσουν τον ισχυρό ΠΑΟΚ, ο οποίος μαζί με τον Ολυμπιακό «μάχονται» για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Εξ ορισμού το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα του Αλμπέρτο Γκαγιέγκο, καθώς ο «Δικέφαλος» πέρα από καλύτερη και πιο ποιοτική ομάδα, αγωνίζεται εντός έδρας και όλοι γνωρίζουμε πόσο δυνατός είναι στο γήπεδό του.
Οι «κυανέρυθροι» θα αγωνιστούν χωρίς άγχος με στόχο μια καλή εμφάνιση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα μπουν στο γήπεδο δίχως να πιστεύουν στις δυνατότητές τους, ως ομάδα. Μπορεί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ να παρουσίασαν κακό πρόσωπο, με πολλές αδυναμίες και στις τρεις γραμμές, ωστόσο, η ομάδα έχει δείξει φέτος πως στην καλή της μέρα μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστική.

Ο Αλμπέρτο Γκαγιέγκο ζήτησε από τους παίκτες του να είναι σοβαροί και πειθαρχημένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να αποφύγουν τα επιπόλαια λάθη, όπως συνέβη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και να προσπαθήσουν να «παγώσουν» το παιχνίδι, κρατώντας όσο μπορούν στην κατοχή τους τη μπάλα. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ορισμένους παίκτες πάρα πολύ ποιοτικούς, οι οποίοι κάνουν τη διαφορά και είναι μια ομάδα που πιέζει τον αντίπαλο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν και στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Λαμία οι παίκτες του «Δικεφάλου» δεν είχαν πολύ καλή απόδοση, δεν παύει να είναι πολύ επικίνδυνοι, αν βρουν χώρους και τον αντίπαλο χαλαρό.
Από το αυριανό παιχνίδι θα απουσιάσει ο Λιασίν Κανταμούρο, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο πρώτο ημίχρονο, με τον Αλγερινό στόπερ θα υποβάλλεται σε θεραπεία. Η απουσία του είναι σημαντική, καθώς από τις πρώτες του παρουσίες στην ομάδα, ο Κανταμούρο έδειξε πως είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός, ο οποίος θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα.

Από εκεί και πέρα, εκτός αποστολής θα είναι και οι δανεικοί παίκτες που αγωνίζονται στην ομάδα από τον ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα οι Απόστολος Διαμαντής, Κώστας Μπαλογιάννης, Λευτέρης Λύρατζης, Μάριος Τσαούσης και Νίκος Μελίσσας.
Η ενδεκάδα θα έχει σίγουρα τρεις αλλαγές, σε σχέση με το σχήμα που ξεκίνησε στο ματς με την ΑΕΚ, καθώς δεν θα αγωνιστούν οι Διαμαντής, Κανταμούρο και Μπαλογιάννης. Στις θέσεις τους αναμένεται να παίξουν οι Οικονόμου, Τσίκα και Μαξ αντίστοιχα. Έτσι, η τριάδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Οικονόμου, Τσίκα και Δημόπουλο, καθώς ο Αλμπέρτο Γκαγιέγκο δεν προτίθεται να αλλάξει την τακτική, με την ομάδα να αγωνίζεται με διάταξη 3-5-2.
Από εκεί και πέρα σίγουροι για την ενδεκάδα θα πρέπει να θεωρούνται οι Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Τσοκάνης, Μουνίθ, ενώ τις άλλες δύο θέσεις διεκδικούν οι Ζοάο, Γκουαροτσένα και Γέντρισεκ. Το πιο πιθανό, πάντως, είναι να μείνει στον πάγκο ο Γέντρισεκ.
Ο Χοακίν Τόρες, ένας παίκτης που ξεκίνησε εντυπωσιακά την παρουσία του στην ομάδα, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις και σκοράροντας πέντε γκολ στα πρώτα του παιχνίδια, έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός, με αποτέλεσμα ο Γκαγιέγκο να μην τον ξεκινά στα ματς. Να τονίσουμε, πως ο Τόρες έχει αν σκοράρει από το παιχνίδι με την ΑΕΛ στη Λάρισα, όταν και σημείωσε, τότε, στις 30 Νοεμβρίου, το πέμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Ακολούθησαν οκτώ παιχνίδια, στα οποία ο Τόρες δεν ευτύχησε να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Δεκαεννιά ποδοσφαιριστές συμπεριελήφθησαν στην αποστολή του Βόλου για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (Δευτέρα, 6.00 μ.μ.)
Αυτοί είναι οι εξής: Γκουαροτσένα, Τσίκα, Φερράρι, Γέντρισεκ, Ζοάο, Μουνίθ, Τόρες, Γκαραβέλης, Δημόπουλος, Διαμαντής, Οικονόμου, Καραγκιόζης, Κυζιρίδης, Λύρατζης, Μάντζης, Μήτογλου, Ντεντάκης, Τσαούσης, Τσοκάνης

Ο ΠΑΟΚ
Τραυματίας αποχώρησε από το παιχνίδι με τη Λαμία ο Γιαννούλης. Δέχθηκε μία γονατιά στον έξω πλατύ μηριαίο του αριστερού του ποδιού, που του προκάλεσε αιμάτωμα. Ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε θεραπείες και θα δώσει μάχη να προλάβει τον αυριανό αγώνα. Τραυματίας εξακολουθεί να είναι ο Λέο Ζαμπά.
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, δεν αποκλείεται στο αυριανό παιχνίδι να κάνει κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα, δίνοντας «ανάσες» σε κάποιους παίκτες, ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χιούμορ

Δεν γνωρίζουμε εάν ο οδηγός εκφράζει απόγνωση. Σίγουρα, όμως, έχει χιούμορ, ιδιαίτερα χρήσιμο μέσα στους…

8 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός»

Χριστούγεννα Να ’μουν του στάβλου έν’ άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι την ώρα π’ άνοιγε ο…

8 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικο κλίμα στο ΚΗΦΗ Αγριάς

Οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ Αγριάς στόλισαν το χώρο τους δημιουργώντας μία σειρά χειροτεχνιών, σχετικών με…

8 Δεκεμβρίου 2023

Η Ζ. Μακρή παρούσα στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στη Λάρισα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τους δημάρχους, τους…

8 Δεκεμβρίου 2023

Αργώ-ΑΕΛ την Κυριακή για τη Β’ Εθνική Βόλεϊ Ανδρών

Την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς η ανδρική ομάδα βόλεϊ…

8 Δεκεμβρίου 2023

Βίντεο: Η εντυπωσιακή φάτνη των Μετεώρων

Στο επιβλητικό σκηνικό των Μετεώρων δεσπόζει μια ξεχωριστή φάτνη, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια…

8 Δεκεμβρίου 2023