Αθλητισμός

Άδικη ήττα του Βόλου 1-0 από τον ΠΑΟΚ

Ο Ευαγγέλου ακύρωσε κανονικό γκολ του Βόλου στην Τούμπα, με τον Αθηναίο διαιτητή να υποχρεώνει σε ήττα με 1-0 τον Βόλο, στο πρώτο παιχνίδι για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέτυχε το γκολ που του έδωσε τη νίκη στο 45+2’ με πέναλτι του Σβαμπ.

Ο Βόλος κοίταξε στα μάτια τον ΠΑΟΚ ήταν άκρως ανταγωνιστικός σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις με τον Άνχελ Λόπεθ στον πάγκο του, έστω κι αν δεν ήρθε το θετικό αποτέλεσμα, ελέω διαιτησίας.

Οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου στο Πανθεσσαλικό, παρότι ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα για την πρόκριση. Όλοι όσοι αγωνίστηκαν με την ομάδα του Βόλου είχαν πολύ καλή παρουσία, με τον Λόπεθ να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας.

 

Πώς αγωνίστηκαν οι ομάδες

Με αλλαγές στην ενδεκάδα τους παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες, σε σχέση με τα παιχνίδια που έδωσαν για το πρωτάθλημα, ο Βόλος κόντρα στον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Λαμία.

Κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ κάθισε ο Ζίβκοβιτς, με τους Βιεϊρίνια (αριστερά) και Σάστρε (δεξιά) να είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Κετζιόρα και Νάσμπεργκ. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Σβαμπ και Οζντόεφ. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Κωνσταντέλιας αριστερά, Ντεσπόντοφ δεξιά, με τον Μουργκ να παίζει ως επιτελικός μέσος και τον Σαμάτα να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά ο Βόλος αγωνίστηκε με τερματοφύλακα τον Κόστιτς. Την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Τάχατος, Καλογερόπουλος, Σιέλης και Κίτσος. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Τσοκάνης και Γκλάβτσιτς. Στο δεξί άκρο της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ντέλετιτς, στο αριστερό ο Κορνέτ, με τον Ενγκίν να παίζει πίσω από τον προωθημένο Γκαρσία.

 

Γκολ στις καθυστερήσεις

του πρώτου μέρους

με πέναλτι για τον ΠΑΟΚ

Εξαιρετική απόδοση είχαν οι παίκτες του Βόλου στο πρώτο ημίχρονο. Ακολούθησαν πιστά το πλάνο του Άνχελ Λόπεθ, έβαλαν δύσκολα στον ΠΑΟΚ κι αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στο τέλος του ημίχρονου θα μπορούσαν να είχαν πάει στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους δίχως να έχουν δεχθεί γκολ.

Οι «κυανέρυθροι» έκλειναν σωστά τους χώρους, πίεζαν ψηλά και δεν επέτρεπαν στους παίκτες του ΠΑΟΚ να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για το τέρμα του Κόστιτς. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ουσία στο παιχνίδι του, με τους παίκτες του Βόλου να παίζουν ψύχραιμα, βγάζοντας ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 14’. Ο Βιεϊρίνια από τα αριστερά επιχείρησε τη σέντρα, με τον Ντεσπόντοφ να παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ. Χρειάστηκε να περάσουν εννέα λεπτά για να δούμε ένα αξιόλογο σουτ στο ματς. Συγκεκριμένα στο 23’ ο Μουργκ βρέθηκε σε θέση βολής στο ημικύκλιο της περιοχής, έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Κόστιτς.

Οι παίκτες του Βόλου προσπαθούσαν να παίξουν με αντεπιθέσεις, δίχως όμως να είναι απειλητικοί για το τέρμα του Ζίβκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυκλοφορεί την μπάλα δίχως να απειλεί ουσιαστικά την άμυνα του Βόλου, με τους γηπεδούχους να αυξάνουν την πίεση στο τέρμα του Κόστιτς και στο 45’ κέρδισαν πέναλτι. Ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον Ντεσπόντοφ στην περιοχή του Βόλου, ο Κίτσος έκανε άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον επιθετικό του ΠΑΟΚ, τον έριξε στο χόρτο με τον Ευαγγέλου να καταλογίζει το πέναλτι. Στο 45+2’ ο Σβαμπ ανέλαβε να το εκτελέσει, ξεγελώντας τον Κόστιτς, γράφοντας το 1-0 σε έναν κομβικό χρονικό σημείο του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας πετύχει γκολ, χωρίς να εντυπωσιάζει και με τον Βόλο να κερδίζει τις εντυπώσεις.

 

Ακυρώθηκε κανονικό
γκολ του Μωραΐτη

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άνχελ Λόπεθ πέρασε στο παιχνίδι τους Άλχο και Ασλανίδη στις θέσεις των Ντέλετιτς και Τάχατου.

Ο Βόλος συνέχισε να παίζει εξαιρετικά, μπλοκάροντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ και έχοντας επιθετική φιλοσοφία προσπάθησε να φτάσει το γκολ της ισοφάρισης.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και στο 69’ ο Βόλος πέτυχε γκολ, το οποίο δεν μέτρησε, καθώς ο Ευαγγέλου εφηύρε φάουλ σε βάρος του Βιερϊνια στη κεφαλιά που επιχείρησε ο Μωραΐτης, ο οποίος έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς.

Άξιο απορίας το γεγονός ότι και ο Περράκης στο VAR δεν είδε ότι το γκολ ήταν κανονικό, από τη στιγμή που δεν υπήρχε κανένα φάουλ του Μωραΐτη στον Βιεϊρίνια και δεν έστειλε τον Ευαγγέλου να δει τη φάση στο VAR.

Στο 69’ ο Βόλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν μετά από σέντρα του Κίτσου από τα αριστερά ο Μωραΐτης που πήρε την κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ.

Στο τελευταίο τέταρτο ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε δύο τελικές προσπάθειες με τους Κωσνταντέλια στο 79’ και Μουργκ στο 82’, με την μπάλα να καταλήγει άουτ στα σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Στο 89’ και πάλι ο Κωσνταντέλιας σούταρε, στέλνοντας την μπάλα έξω από τα δοκάρια του Βόλου. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού, πριν ο Ευαγέλλου σφυρίξει για τελευταία φορά.

Να θυμίσουμε, ότι δεν θα διεξαχθεί την Κυριακή το παιχνίδι του Βόλου με τη Λαμία εκτός έδρας, λόγω της αποχής των διαιτητών της Σούπερ Λιγκ.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Μεϊντάνας (Αχαΐας)

4ος διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας).

Κίτρινες: Μεϊτέ, Βιεϊρίνια-Κορνέτ

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Οζντόεφ (67’ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ (67’ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Σαμάτα (74’ Τόμας).

BΟΛΟΣ: Κόστιτς, Τάχατος (46’ Ασλανίδης), Καλογερόπουλος, Σιέλης, Κίτσος, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Κορνέτ (62’ Μωραΐτης), Ενγκίν (58’ Κόμπα), Ντέλετιτς (46’ Άλχο), Γκαρσία (85’ Μπεργόλιο).

 

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Βίντεο: Η εντυπωσιακή φάτνη των Μετεώρων

Στο επιβλητικό σκηνικό των Μετεώρων δεσπόζει μια ξεχωριστή φάτνη, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια…

8 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα 2023: Πότε πληρώνονται συντάξεις, επιδόματα και έκτακτο βοήθημα

Αλλεπάλληλες πληρωμές έχουν προγραμματιστεί από τις 18 έως τις 21 Δεκεμβρίου, μόλις λίγες ημέρες πριν…

8 Δεκεμβρίου 2023

Τάσος Τσιαπλές: “Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάθεση και ψήφιση του απαράδεκτου ΝΣ για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις”

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές αναφέρει: Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάθεση…

8 Δεκεμβρίου 2023

Μαζεύτηκαν

Λίγα μπάζα, λίγες πέτρες, κάνα χαρτόκουτο, κάτι τσάντες και μαζεύτηκαν τα σκουπίδια έξω από τους…

8 Δεκεμβρίου 2023

Σε τεχνητό κώμα ο 31χρονος αστυνομικός – Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του

Σε τεχνητό κώμα βρίσκεται ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά κατά τα άγρια επεισόδια…

8 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε αιφνιδίως ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος του Λίχτενσταϊν σε ηλικία μόλις 51 ετών

Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος του Λίχτενσταϊν πέθανε αιφνιδίως την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 51 ετών, όπως…

8 Δεκεμβρίου 2023