Αθλητισμός

Με απόλυτη επιτυχία ο 1ος Μαραθώνιος Mountain Bike με συνδιοργανωτή τη Νίκη Βόλου

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη ο 1ος Μαραθώνιος Mountain Bike την Κυριακή 14 Ιουλίου στο Πήλιο που διοργάνωσαν το ποδηλατικό τμήμα της Νίκης Βόλου, το club MTB4FUNVOLOS και η BIKEORHIKE.
Από τους 33 αναβάτες που δήλωσαν τη συμμετοχή, πήραν εκκίνηση οι 21 από Ελλάδα και Βουλγαρία κι αυτό διότι, υπήρξαν ανακοινώσεις για πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις κορυφές του Πηλίου, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε μιας και οι συνθήκες αποδείχθηκαν ιδανικές για έναν ποδηλατικό μαραθώνιο των 80 χλμ.


Στις 08:25 δόθηκε η εκκίνηση προς Κατηχώρι, Ανεμούτσα, Δράκεια, Αλικόπετρα, Δράκεια, Αγ.Λαυρέντιος, χιονοδρομικό κέντρο, όπου οκτώ εγκατέλειψαν και συνέχισαν 13 προς τις πίστες ανωμάλου δρόμου σκι, Χάνια, Σανατόριο, Αλικόπετρα, όπου εγκατέλειψαν άλλοι επτά και συνεχίζουν έξι ποδηλάτες για να καλύψουν τα υπόλοιπα 40 χλμ προς Χάνια, Ζαγορά, Πλιασίδι, Μακρυνίτσα, Αλικόπετρα και να τερματίσουν μετά από 8 ώρες στην Βεράντα καφέ με θέα την όμορφη πόλη.

Σε όσους τερμάτισαν, κληρώθηκε 1 χρυσό κόσμημα, ποδηλατάκι χειροποίητο, λαιμού, προσφορά του κοσμηματοπωλείου «Σεραφείμ Γιώργος Θεσσαλονίκη» και τρία ζευγάρια ποδηλατικά γυαλιά καθώς και πέντε πολυσκούφοι, προσφορά της εταιρείας «Ο Ποδηλάτη» και της εταιρείας DEMARAZ Ενδυση από Θεσσαλονίκη.
H Nίκη Βόλου ευχαριστεί θερμά στους εθελοντές Κ. Σαβοργιαννάκη Κ. και την οικογένεια Δ. Γκουτζίνη.

«Πρόσωπα της ημέρας», εκτός από αυτούς που τερμάτισαν έναν πολύ δύσκολο μαραθώνιο, κατά την εκτίμηση του τμήματος, είναι οι:
Nigel Morgan ετών 64 που τερμάτισε στον αγώνα.
Κριτσίνης Β. στρατιωτικός Πεζοναύτης στην πρώτη του διαδρομή αντοχής στο βουνό.
Βλάχος Α. ως πλοηγός της διοργάνωσης.
Αραμπατζής Σ. ως ουραγός, συνοδεία εμψύχωσης των τελευταίων.
Χαραλάμπους Π. σε πλήρη ετοιμότητα να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο μεταφοράς ποδηλάτη που θα χρειάζονταν άμεσα βοήθεια.
«Ευελπιστούμε για το 2020, με την εμπειρία που αποκομίσαμε, για μια μεγάλη διοργάνωση που έχει ανάγκη ο τόπος μας, στηριζόμενοι στις ιδέες και τα ιδανικά των προσφύγων της πόλης μας» καταλήγει σε ανακοίνωσή του το ποδηλατικό τμήμα της Νίκη Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το