Πολιτισμός

Με 420 νέα βιβλία θα εμπλουτιστεί η παιδική βιβλιοθήκη του Κ.Δ.Α.Π. Νεάπολης

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε) μέσω της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library υλοποιεί, για 10η συνεχή χρονιά, τη δράση “Ανάπτυξη Συλλογών δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών” για το 2021, η οποία αφορά τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών με νέες αξιόλογες εκδόσεις.
Οι βιβλιοθήκες που ενισχύονται από το Ίδρυμα, αποτελούν τον πλέον σημαντικό – και ενίοτε τον μόνο – πόλο επιμόρφωσης και πολιτισμού για τον τόπο όπου λειτουργούν. Ανάμεσα στις κατηγορίες των βιβλιοθηκών, που ενισχύονται από το Κ.Ι.Κ.Π.Ε., είναι και οι βιβλιοθήκες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης των βιβλιοθηκών του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Future Library, ο οποίος υποστηρίζεται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του Κ.Δ.Α.Π. Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου συμμετέχει από το 2012 στις καλοκαιρινές εκστρατείες ανάγνωσης και δημιουργικότητας του Future Library. Τον Σεπτέμβριο του 2015, το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. δώρισε μέσω του Future Library 253 βιβλία στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης για τον εμπλουτισμό της συλλογής της. Φέτος, έχει επιλεγεί για δεύτερη φορά ως παραλήπτης δωρεάς 420 βιβλίων.
Στο πλαίσιο της δωρεάς, η Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση γνωριμίας με τα νέα βιβλία την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 στις 11:00 π.μ. στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιανουάριο του 2000. Είναι δανειστική και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και νέους καθώς και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Η εγγραφή και ο δανεισμός είναι δωρεάν. Στη Βιβλιοθήκη υπάρχουν 12.500 τίτλοι βιβλίων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, για εφήβους, νέους αλλά και βιβλία για γονείς, εκπαιδευτικούς καθώς επίσης λευκώματα και βιβλία τέχνης.

Σκοπός της Βιβλιοθήκης είναι να προσφέρει στα παιδιά ένα ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον για να ψυχαγωγηθούν, να εξερευνήσουν και να ταξιδέψουν στον κόσμο του βιβλίου. Στη βιβλιοθήκη τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν, να δανειστούν βιβλία, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, να βρούνε πληροφορίες για τις σχολικές τους εργασίες και να χρησιμοποιήσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για αναζήτηση πληροφοριών και πλοήγηση στο διαδίκτυο, για να δουν ένα cd-rom ή dvd από τη συλλογή της βιβλιοθήκης, και γενικότερα για οποιαδήποτε χρήση του υπολογιστή με τη βοήθεια των βιβλιοθηκονόμων στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η απαραίτητη εξοικείωση.
Το Κ.Δ.Α.Π. Νεάπολης είναι συγχρηματοδοτούμενη δομή από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το