Τοπικά

Μαζική συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα στον Βόλο (photos)

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί η συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς από το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ που είχε προκηρύξει για τη σημερινή ημέρα 24ωρη απεργία. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Tαχυδρομείο Βόλου, εκεί όπου στις 2 Ιουνίου 1936 έπεσε νεκρός ο εργάτης Νίκος Μπουμπατζής.

 

“Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γιατί μπροστά μας, από διαρροές, έχουμε ένα νομοσχέδιο για τα εργασιακά και με ό,τι έχει σχέση με τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες” δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης. Τόνισε ότι με το νομοσχέδιο αυτό ανατρέπονται διατάξεις και η σημερινή ημέρα αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί από εδώ και πέρα, θα πρέπει ολόκληρο το εργατικό κίνημα και οι εργαζόμενοι, να σηκώσουν ένα τείχος, έτσι ώστε να διασφαλίσουν όλα αυτά που έχουν με αγώνες κατακτηθεί.


Ερωτηθείς σχετικά με τις διαφορετικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται από φορείς και σωματεία για την εργατική Πρωτομαγιά ο κ. Κωνσταντινίδης απάντησε: “Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι γενικότερα ο κόσμος της εργασίας, της κοινωνίας, έχει αλλάξει. Έχουμε μισθωτούς, εργαζόμενους, εργαζόμενους με τηλεργασία, ημιαπασχολούμενους, ανέργους, μετανάστες, έναν κόσμο με διαφορετικά «συμφέροντα» και εάν δεν αντιληφθούν όλοι, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικοί φορείς, ότι όλο αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον εκπροσωπήσουν και ενωμένοι να αντιμετωπίσουν αυτά που έρχονται, νομίζω ότι το παιχνίδι θα το χάσουμε”.

 

Από την πλευρά του ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Ματθαίος Δραμητινός επισήμανε ότι πρέπει να αναδειχθεί πως επιχειρείται, εν μέσω πανδημίας, να καταστρατηγηθούν δικαιώματα χρόνων. “Από το Μάη του Σικάγου το 1886 έχει καθιερωθεί το 8ωρο και σήμερα προσπαθούν να περάσουν έναν νόμο που καταστρατηγεί τα εργασιακά. Εμείς θεωρούμε ότι πρόκειται για έναν απόλυτα αντιεργατικό νόμο, γιατί διαλύει τις συμβάσεις εργασίας, το ΣΕΠΕ, έχει πολύ αυστηρά μέτρα και με πολύ υψηλά ποσοστά ασφαλείας ώστε πρακτικά να μη μπορεί να γίνει καμία απεργία και διεκδίκηση. Αυτό είναι το πλάνο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδείξει ως μείζον πολιτικό θέμα”.

H πρώην Υφυπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαρίνα Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι “δίνουμε το δυναμικό «παρών» και εναντιωνόμαστε στην αντεργατική πολιτική που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας την καταπάτηση θεμελιωδών εργασιακών κι εργατικών δικαιωμάτων, την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης”.
Όπως είπε, κάθε βήμα που κάνει αυτή η κυβέρνηση φαίνεται ότι στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στους εργαζόμενους, ενάντια στη μητρότητα με τις τροποποιήσεις του οικογενειακού δικαίου για τη συνεπιμέλεια. “Δίνουμε το δυναμικό «παρών». Θα δοθεί πιο δυνατά και ηχηρά στη βουλή από τους βουλευτές που θα παρασταθούν, θα αντιπαρατεθούν και θα καταψηφίσουν”, σημείωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το