Τοπικά

Μαζί για τον Βόλο “Η δημοτική Αρχή μαζί με την Υπουργό Μίνα Γκάγκα θα είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την πιθανή διασπορά”

Ανακοίνωση σχετικά με την χθεσινή τελετή φωταγώγησης του Δήμου Βόλου στην παραλία, εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Μαζί για τον Βόλο”

Όπως αναφέρει:

Σε μια πόλη που σε κάθε σπίτι γνωρίζουμε για κάποιον που έφυγε, με την πανδημία να διανύει απίστευτη έξαρση παράλληλα με το πένθος για τον χαμό των συνανθρώπων μας, το να οργανώνονται εκδηλώσεις με τέτοιο τρόπο σαν να μη συμβαίνει τίποτα είναι έλλειψη ενσυναίσθησης.

Είναι φυσικά κατανοητή η ανάγκη για διασκέδαση ειδικά μετά από έναν τέτοιο βίαιο εγκλεισμό αλλά δεν ζούμε κανονικές καταστάσεις. Ο σεβασμός και το ενδιαφέρον προς τον διπλανό μας που πιθανώς πάσχει ή που βιώνει πένθος για απώλεια αγαπημένων του προσώπων είναι το μέτρο για το τί συμβαίνει σε μια κοινωνία, ειδικά τοπική.

Η δημοτική Αρχή μαζί με την Υπουργό Μίνα Γκάγκα που το άφησε στην… διακριτική ευχέρεια του Δημάρχου θα είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την πιθανή διασπορά που μπορεί να παρατηρηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πιο πολύ απ’ όλα όμως είναι απορίας άξιο πως έχει καθιερωθεί η ετήσια δεξίωση στο εκθεσιακό κέντρο που παραθέτει ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος με αφορμή την επίσημη έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και της φωταγώγησης της πόλης. Η δεξίωση αυτή προορίζεται προς τέρψη και χαριεντισμού «αυλικών» και ημέτερων ως επιβράβευση της αφοσίωσης που δείχνουν στον Δήμαρχο διαχρονικά και όχι ως μία εκδήλωση που καθένας από εμάς θα μπορούσε να παρευρεθεί.

Και όταν λέμε ο καθένας από εμάς, δεν εννοούμε εμάς γιατί δεν συχνάζουμε με «κακές παρέες». Εννοούμε τον κάθε Βολιώτη και την κάθε Βολιώτισσα που πλήρωσε μέσα από τα δημοτικά ταμεία τα πριβέ γλέντια και γούστα του Δημάρχου που εκείνος τα χρησιμοποιεί ως δικό του πορτοφόλι για την ενίσχυση της δικής του παράταξης και υπεροχής. Πως και δεν άφησε και πουρμπουάρ στην ορχήστρα;

Έχει γίνει πλέον το νορμάλ στη συνείδηση του κόσμου ότι τα δημοτικά ταμεία είναι στην ευχέρεια του Δημάρχου να τα αδειάζει όπως αυτός θέλει, εφόσον οι δεξιώσεις του είναι για λίγους. Να μην μιλήσουμε για το συνεδριακό που το μόνο συνέδριο που έχει δει είναι το ετήσιο συνέδριο «μπουζουκιού και χαρτοπετσέτας»…

Μια άλλη μελλοντική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, θα πρέπει να ανατρέξει σε αυτές τις περιόδους αλλά και σε άλλες, και να καταλογίσει τις όποιες ευθύνες προκύψουν για κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το